facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Βραβεία «Μαζί για το Παιδί» 2014

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής. Την Τετάρτη 30 Απριλίου, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά τα Βραβεία «Μαζί για το Παιδί». Σκοπός του θεσμού, που ξεκίνησε από το 2011, είναι να αναδείξει το έργο αφανών ανθρώπων, που προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, ανατρέποντας τα κοινωνικά δεδομένα καιαποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

Με το Βραβείο «Έργο Ζωής» βραβεύτηκε η κυρία Ελπινίκη Βελεγράκη, από τα Χανιά, που από το 1995 αφιέρωσε τη ζωή της στην ίδρυση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ), με σκοπό να συμβάλλει, σε μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή, των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Με το Βραβείο «Μάθημα Ζωής» βραβεύτηκε ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, αργυρός Παραολυμπιονίκης κολύμβησης στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2004, με καταγωγή από την Κομοτηνή. Ο κύριος Ταξιλδάρης, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της αναπηρίας του, κατάφερε να μας κάνει περήφανους όχι μόνο με τις αθλητικές του διακρίσεις, αλλά και γιατί ιδρύοντας το σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ» και το σωματείο «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» έθεσε ως σκοπό της ζωής του, να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους με αναπηρίες να αυτονομηθούν και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, μίλησε για τη δύσκολη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα, θίγοντας παράλληλα και την έλλειψη προσβασιμότητας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τόσο στο Μουσείο της Παλαιάς Βουλής όσο και σε άλλους δημόσιους χώρους, παρά τη σχετική νομοθεσία.

Πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, καθώς στα πλαίσια της τελετής των βραβείων, η Ένωση τίμησε τους χορηγούς και τους εθελοντές που στήριξαν το έργο της, μέσα στη χρονιά που πέρασε, καθώς και τη φαρμακευτική εταιρεία Abbott Ελλάς, που στήριξε το θεσμό για πρώτη χρονιά με αποκλειστική χορηγία της διοργάνωσης, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα δραστηριοποίησης της, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και άλλες δράσεις της Ένωσης μέσα από το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Την τελετή των Βραβείων παρουσίασε για μια ακόμα χρονιά η καταξιωμένη δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, ενώ ο Ομότιμος Καθηγητής και τ. Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος, μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για θέματα ίσης αντιμετώπισης των ατόμων με αναπηρίες και απένειμε τα βραβεία στους δύο τιμώμενους της βραδιάς.