facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα "Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε" από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ», ανοιχτή επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα «Εκφοβισμός και Ενδοσχολική Βία: Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε».

ενδοσχολική βία

Στόχος της εκδήλωσης αλλά και του προγράμματος συνολικά είναι η προώθηση της πρόληψης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού αλλά και η βελτίωση της ψυχοσυναισθηματικής υγείας των παιδιών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων και τον διάλογο αναφορικά με θέματα ενδοσχολικής βίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18:00, στο δημαρχείο Χολαργού, αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», (Περικλέους 55, 15561 Χολαργός).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ειδικοί ψυχικής υγείας της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, ο Ιδρυτής & Επιστημονικά Υπεύθυνος Καθ. Παιδοψυχιατρικής κος Ι. Τσιάντης, καθώς και ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαγγέλης Ηλιόπουλος.

Η εκδήλωση αποτελεί την ολοκλήρωση μιας σειράς δράσεων που διοργανώθηκαν από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. τις σχολικές χρονιές 2013-2014 και 2014-2015, στο πλαίσιο του «Προγράμματος Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών για την Προαγωγή της ψυχοκοινωνικής Υγείας των Μαθητών Μέσω της Φιλαναγνωσίας», που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Janssen και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Johnson&Johnson Corporate Citizenship Trust.

  • Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.