facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Φίμωση: Μύθος και πραγματικότητα

Φίμωση: Μύθος και πραγματικότητα

Φίμωση: Μύθος και πραγματικότητα

Ο όρος φίμωση (φιμώνω = κλείνω) χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αδυναμία αποκάλυψης της βαλάνου (κλειστή ακροποσθία ). Όμως η κλειστή ακροποσθία (non retractile foreskin) είναι αποτέλεσμα διαφορετικών καταστάσεων, οι οποίες έχουν διαφορετική κλινική εικόνα και διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση ανάλογα με την ηλικία.

Κρεατάκια. Πότε χρειάζεται να συμβουλευτώ τον γιατρό;

Κρεατάκια. Πότε χρειάζεται να συμβουλευτώ τον γιατρό;

Κρεατάκια. Πότε χρειάζεται να συμβουλευτώ τον γιατρό;

Οι αδενοειδείς εκβλαστήσεις ή κρεατάκια όπως αλλιώς είναι γνωστά είναι ένας ιστός που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μύτης στην περιοχή του ρινοφάρυγγα, όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω. Ιστολογικά μοιάζουν με τις αμυγδαλές και αποτελούν όργανο του λεμφικού ιστού δηλαδή του αμυντικού συστήματος του οργανισμού.

Τις αμυγδαλές τις βλέπουμε στο βάθος του λαιμού και η αποστολή τους είναι να φιλτράρουν όλα τα ξένα σώματα που μπαίνουν από τη μύτη και το στόμα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γιατροί συμφωνούν πως δεν πρέπει να αφαιρούνται παρά μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Ωτίτιδα. Η πιο συχνή πάθηση σε βρέφη και παιδιά

Ωτίτιδα

Ωτίτιδα

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος της παιδικής ηλικίας, αποτελεί η λοίμωξη του μέσου ωτός, η λεγόμενη μέση ωτίτιδα. Αυτή η πάθηση είναι συχνή το χειμώνα και μάλιστα στα βρέφη και στα παιδιά ιδιαίτερα ηλικίας μικρότερης των 2 ετών.

Ιλαρα

Ιλαρα

Η ιλαρά είναι εμπύρετη εξανθηματική νόσος κυρίως της παιδικής ηλικίας. Η λοίμωξη μεταδίδεται με σταγονίδια του αναπνευστικού συστήματος τις  3-4 τελευταίες ημέρες του σταδίου επώασης. Το στάδιο επώασης διαρκεί 8-12 μέρες.

Ο κοκίτης είναι μία οξεία λοίμωξη με βήχα διάρκειας τουλάχιστον 2 εβδομάδων, με εισπνευστική «κραυγή» ή μετακριτικούς εμέτους, χωρίς άλλη εμφανή αιτία. Είναι από τις συχνότερες λοιμώξεις της παιδικής ηλικίας.

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.