facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Κουλούρη-Βακαλοπούλου Μαρία

Παιδίατρος-Παιδοαλλεργιολόγος

 

Υ/Δ τμ. Ιατρικής Παν. Αθηνών

 Η Μαρία Κουλούρη Βακαλοπούλου εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1984, απ’ όπου αποφοίτησε με τον γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς». Εκπόνησε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στην Α’ παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας το 2000.

Είναι υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος της Ιατρικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύθηκε μετά τη λήψη ειδικότητας και για δύο χρόνια, στην Παιδιατρική Αλλεργιολογία, στο Αλλεργιολογικό τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τη Διεύθυνση της Καθηγήτριας Φωτεινής Σαξώνη Παπαγεωργίου. Εν συνεχεία εργάσθηκε εθελοντικά στο αντίστοιχο Εργαστήριο, στον τομέα της Έρευνας, για δύο χρόνια.  Τον Οκτώβριο του 2005 παρακολούθησε ως εκπαιδευόμενη μαθήματα Παιδιατρικής Δερματολογίας στο Νοσοκομείο St. Pierre των Βρυξελλών, υπό την Διεύθυνση της καθηγήτριας Micheline Song.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 είναι υπεύθυνη του Αλλεργιολογικού Εξωτερικού Ιατρείου της Ευρωκλινικής Παίδων.

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας από το 2006 και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων. Έχει συμμετάσχει σε Ιατρικά Συνέδρια στην Ελλάδα ως ομιλήτρια επί Αλλεργικών θεμάτων που αφορούν τα παιδιά καθώς και σε εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Έχει επίσης συγγράψει σχετικά άρθρα σε Ιατρικά περιοδικά και σε εφημερίδες.

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.