facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Βάντζου Π. Χριστίνα

Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Χριστίνα Π. ΒάντζουΗ Χριστίνα Βάντζου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Γλυφάδας και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1992. Έλαβε το πτυχίο της με βαθμό «λίαν καλώς» το 1998. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της, εκπαιδεύθηκε για ένα τρίμηνο στη Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Hopital Boucicaut στο Παρίσι (1996).

 

Αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Βουλγαρελίου Άρτας (1999-2000), εργάστηκε ως ειδικευόμενη ιατρός στη χειρουργική κλινική του Γ.Ν.Ν. Πρέβεζας (2000-2002), όπου ολοκλήρωσε το πρώτο τμήμα της ειδικότητας.

Στη συνέχεια, μετέβη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου επί 1,5 έτος εργάστηκε ως ειδικευόμενη ιατρός (SHO) μαιευτικής – γυναικολογίας στα  νοσοκομεία: Prince Charles Hospital στο Merthyr Tydfil, Queen Elizabeth Hospital στο King’s Lynn και Luton and Dunstable Hospital στο Luton (2003-2005). Εκεί ήρθε σε επαφή με μεγάλο αριθμό μαιευτικών και γυναικολογικών περιστατικών. Επίσης, έλαβε το πτυχίο ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) μετά την επιτυχή συμμετοχή της στο ομώνυμο course του North Tees University Hospital.

Από το 2005 ως το 2010 εργάστηκε ως ειδικευόμενη ιατρός στη Β΄ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, όπου, πέραν την παρακολούθησης των γενικών τμημάτων, εκπαιδεύθηκε και στα Ειδικά Τμήματα της Κλινικής: Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου, Υπερήχων, Ουρογυναικολογίας, Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Ογκολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και κλινικά φροντιστήρια κολποσκόπησης και παθολογίας τραχήλου, ουρογυναικολογίας και διαταραχών πυελικού εδάφους, καθώς και ενδοσκοπικής χειρουργικής (υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση).

Είναι μέλος του General Medical Council (Ιατρικού Συλλόγου) της Μεγάλης Βρετανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αντισύλληψης (European Society of Contraception) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το 2012 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Γλυφάδα Αττικής.

Είναι έγγαμη και μητέρα τεσσάρων τέκνων.

cvantzou@hotmail.com

https://www.facebook.com/Christina.Vantzou.Gynecologist

maieytiras-gynaikologos.blogspot.gr

 

 

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.