facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

ΑγκαλιάΖΩ

Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό τότε την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».
Εξελικτικά έγινε ένας οργανωμένος εθελοντικός φορέας με 1200 μέλη και 160 εκπαιδευμένους εθελοντές. Αποτελεί αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,  ανήκει στις Mη Kυβερνητικές Oργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και έχει πιστοποιηθεί στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Όμιλος διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από εθελόντριες και εθελοντές.
Η Επιστημονική του Επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους και έμπειρους επιστήμονες του αντικαρκινικού χώρου, όλων των ειδικοτήτων, και έχει την ευθύνη του επιστημονικού του έργου.
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων εκτός από τους εθελοντές έχει οργανωμένη Γραμματεία και Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία, καθώς και σταθερή εξωτερική συνεργασία με Λογοπεδικό και Ογκολογική Νοσηλεύτρια για τις ανάγκες των ειδικών προγραμμάτων.
Με το έργο του, προσπαθεί να καλύψει σφαιρικά, σύμφωνα με τις Διεθνείς Αρχές του Εθελοντισμού, το κεφάλαιο «καρκίνος».
Οι τομείς δράσης του Ομίλου είναι:

Α)  Ενημέρωση – Έγκαιρη Διάγνωση
Βασικός στόχος του ΟΕΚΚ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ήταν ανέκαθεν η Ενημέρωση για έγκαιρη διάγνωση.
Σήμερα η πληροφόρηση και η κινητοποίηση του πληθυσμού για έγκαιρη διάγνωση υλοποιείται μέσω οργανωμένων προγραμμάτων.
Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων οργανώνονται ομιλίες, καμπάνιες, ημερίδες και εκστρατείες ενημέρωσης, με θέματα που αφορούν στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου. Για την περιφέρεια οργανώνει εξορμήσεις με κλιμάκια πολλών ιατρικών ειδικοτήτων για screening πληθυσμού σε συνεργασία με δημόσιους φορείς.
Το Πρόγραμμα έχει ολιστική προσέγγιση και συμμετέχουν έμπειροι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων  όπως Ογκολόγοι - Παθολόγοι, Χειρουργοί, Μοριακοί Βιολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, Γυναικολόγοι, Ουρολόγοι, Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, εθελοντές, αποθεραπευμένοι καρκινοπαθείς και άλλοι ειδικοί επιστήμονες κατά περίπτωση.
Ο Όμιλος δίνει προτεραιότητα στην ενημέρωση ομάδων πληθυσμού που ζουν σε απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα γεωγραφικές περιοχές ή/ και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες πληθυσμού όπως τσιγγάνοι, μετανάστες κλπ.
1996 - 2008 υλοποιήθηκαν προγράμματα διενέργειας προληπτικών εξετάσεων όπως λήψης pap test, ψηλάφησης μαστού, εξέτασης προστάτη και θυρεοειδούς σε διάφορους δήμους και κοινότητες της χώρας:
Ενδεικτικά αναφέρονται:
1996 – 1998 Κύθηρα – σε συνεργασία με το ΕΑΝΠ Μεταξά
1998 – 2001 Πέραμα – σε συνεργασία με το ΕΑΝΠ Μεταξά
2001 με το πρόγραμμα «2001-Έτος για καλύτερα ενημερωμένους πολίτες σε θέματα καρκίνου» στους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου και Περάματος.
2002: Βάσει προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε ετήσιο πρόγραμμα ενημέρωσης – έγκαιρης διάγνωσης του γυναικολογικού καρκίνου και του καρκίνου του μαστού σε Γαλαξίδι, Εξαμίλια Κορίνθου, Σύμη, Καστελόριζο, Βούλα και Ζεφύρι Αττικής σε συνεργασία με το ΓΠΝ Μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

2003 Δωδεκάνησα Δήμο Αττάβηρου Ρόδου, στην Κάρπαθο και Κάσο με τη συνεργασία της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού
2005 με το πρόγραμμα «Σκυταλοδρομία Ενημέρωσης» έγινε ενημέρωση σε 18 πόλεις της χώρας : Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα, Πύργος, Καλαμάτα, Τρίπολη, Χανιά, Ηράκλειο και Ρόδος.

2006 Στις 8 & 9 Μαρτίου έγινε καμπάνια ενημέρωσης στο Σύνταγμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τη σημασία του τεστ Παπανικολάου σε συνεργασία με το Ελληνικό Μουσείο Νόμπελ.

Στις 29 Μαρτίου ο Όμιλος διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός- Εθελοντισμός. Μαζί στη μάχη για τη ζωή».

Στις 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία στο κέντρο της Αθήνας και συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου στην Ρωμαϊκή Αγορά σε συνεργασία με την Europa Donna για τον καρκίνο του μαστού.

Από το 2007-σήμερα υλοποιεί Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Αυτοεξέταση Μαστού σε ομάδες εργαζομένων γυναικών, μεταναστριών, τσιγγάνων με χρήση οπτικοαουστικών μέσων και συμμετοχή επαγγελματιών υγείας, με στόχο την εκπαίδευσή τους για την αυτοεξέταση αλλά και ιδιαίτερα την επεξεργασία των ανασταλτικών παραγόντων (προκαταλήψεις, φόβοι, στερεότυπα, ελλιπής πληροφόρηση)  που εμποδίζουν την κινητοποίησή τους για έγκαιρη διάγνωση.

2008 Στις 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε συνεργασία του Ομίλου με την ECCA ( European Cervical Cancer Association) με τίτλο «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΣΚΕΨΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ», η οποία σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της 2ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας (20 -26 Ιανουαρίου), η οποία διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παραδόθηκε υπογεγραμμένη διακήρυξη για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – εμβόλιο που είχε σαν αποτέλεσμα την προώθηση της έγκρισης του εμβολίου από τα αρμόδια Υπουργεία.

Μάρτιος – Μήνας ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου.
Ο Όμιλος στα πλαίσια εκδηλώσεων για το Μήνα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου έκανε καμπάνια ενημέρωσης, η οποία περιελάμβανε την διανομή ενημερωτικών εντύπων σε σταθμούς του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., την ανάρτηση αφισών και δημοσίευση καταχωρίσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και την μετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού κοινωνικού μηνύματος.
Η καμπάνια είχε σαν αποτέλεσμα να προσέλθουν 4.000 άτομα ηλικίας 55 έως 70 ετών και να κάνουν δωρεάν προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα 18 υποκαταστήματα της «Βιοιατρικής» στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Ο προληπτικός έλεγχος έγινε σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και με την Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού. 

Στις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2008 υλοποιήθηκε εξόρμηση κλιμακίου στην Πάτμο σε συνεργασία με το ΕΑΝΠ Μεταξά, όπου έγινε ενημερωτική ημερίδα για τον καρκίνο, εξετάσεις προληπτικού ελέγχου (pap test, PSA, λήψη αίματος, έλεγχος θυρεοειδούς) και εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού.

Β)  Ψυχοκοινωνική Στήριξη Ασθενών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους

Ο καρκίνος αποτελεί μία πολυπαραγοντική νόσο και οι επιπτώσεις της πλήττουν τον ασθενή και την οικογένειά του σε όλα τα επίπεδα ζωής τους. Είναι μία ασθένεια που αποσταθεροποιεί όχι μόνο τον ασθενή αλλά και ολόκληρο το οικογενειακό σύστημα από την ώρα της διάγνωσης, κατά τη διάρκεια της θεραπείας μέχρι την αποκατάσταση ή τον θάνατο.
Οι ειδικοί επιστήμονες βοηθούν το άτομο να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, να εκφράσει και να μοιραστεί τα συναισθήματά του και να επαναπροσδιορίσει τη ζωή του με αποτέλεσμα να βελτιώσει τη ποιότητά της και να φτάσει στο ανώτερο δυνατό σημείο αποκατάστασης και επανένταξης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία του Ομίλου και οι στόχοι του προγράμματος είναι :

Υποστήριξη στον ασθενή
Υποστήριξη στην οικογένεια του ασθενούς για να μπορέσει να διαχειριστεί τα δικά της συναισθήματα, να αφουγκραστεί τις ανάγκες του μέλους που νοσεί και να μάθει πώς να το υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
Υποστήριξη σε μοναχικούς άπορους ασθενείς σε κοινωνικό, ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο, αφού στην ουσία δεν υπάρχουν δομές υποστήριξης και φροντίδας για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών
Πληροφόρηση & ενημέρωση για παροχές κοινωνικής πολιτικής
Ενδυνάμωση των ίδιων των εξυπηρετούμενων.
Ενέργειες συνηγορίας
Διασύνδεση με δίκτυο υπηρεσιών
Κινητοποίηση υποστηρικτικού δικτύου

Γ)  Ενδονοσοκομειακά Προγράμματα

Ο ΟΕΚΚ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ υλοποιεί εθελοντικά προγράμματα στο Νοσοκομείο Μεταξά μέσω της Ομάδας των Εθελοντών, που βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους κατά την ώρα της θεραπείας με την ομάδα Κλινικής μιας Ημέρας και την ομάδα Ακτινοθεραπευτικής και κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους με την ομάδα Δανειστικής Βιβλιοθήκης για τους νοσηλευόμενους.

Δ)   Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση

Έχει συμβάλει στον τομέα της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης δύο μεγάλων ομάδων πληθυσμού με εμπειρία καρκίνου με την συμβολή του στην ίδρυση έως τώρα δύο Πανελληνίων Συλλόγων :
1.Το 1989 βοήθησε στην ίδρυση και μέχρι σήμερα καλύπτει οικονομικά και στηρίζει ηθικά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λαρυγγεκτομηθέντων με έδρα τον Πειραιά. Στον Σύλλογο λειτουργούν και παρέχονται δωρεάν οργανωμένα προγράμματα
Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο Λάρυγγα και των Οικογενειών τους
Πρόγραμμα Αποκατάστασης Φωνής
Εθελοντικό πρόγραμμα Οργανωμένης Αλληλοβοήθειας για ασθενείς και τις οικογένειές τους
Την υλοποίηση και εποπτεία έχουν σταθερά δύο επαγγελματίες (κοινωνική λειτουργός, λογοπεδικός)
2.Το 1988 βοήθησε στην ίδρυση και στήριξε οικονομικά και ηθικά τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», έως τον Δεκέμβριο του 2005, που ο Σύλλογος έγινε οικονομικά αυτάρκης και ανεξάρτητος.
Ε)   Εκπαίδευση Εθελοντριών - Εθελοντών

Ο ΟΕΚΚ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση και εποπτεία των εθελοντών.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των εθελοντών υλοποιείται με την ευθύνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΟΕΚΚ-ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ και σε συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας στον χώρο του καρκίνου.
Σκοπός των σεμιναρίων (θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση) είναι οι εθελόντριες/ντές:


Να γνωρίσουν το αντικείμενο το οποίο υπηρετούν
Να αναγνωρίσουν τα κίνητρα και τα συναισθήματά τους
Να γνωρίσουν τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των καρκινοπαθών και των συγγενών τους
Να γνωρίσουν τον ρόλο τους και τα όρια τους ως εθελοντές
Να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους και να αξιοποιούν την εμπειρία τους

ΣΤ)  Διεύρυνση του Ομίλου με σκοπό την εφαρμογή των προγραμμάτων του στην περιφέρεια

Από το 2001 λειτουργεί το Παράρτημα του Ομίλου στον Ν. Αχαΐας με έδρα την Πάτρα (Πατρέως 8-10, Πάτρα – Τηλ. 2610-226122).
Το Παράρτημα διοικείται από 5μελή Διοικούσα Επιτροπή και διαθέτει Επιστημονική Επιτροπή, Κοινωνική Λειτουργό και Γραμματέα.
Από τον Ιούνιο του 2007 λειτουργεί Παράρτημα του Ομίλου στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο (Παπαλεξάνδρου 16, Ηράκλειο – Τηλ. 2810-288319).
Το Παράρτημα διοικείται από 5μελή Διοικούσα Επιτροπή και διαθέτει Επιστημονική Επιτροπή και Κοινωνική Λειτουργό.

Ζ)  Ομάδα Πληροφόρησης – Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών

Σε Ευρωπαϊκό αλλά και Διεθνές επίπεδο έχει σταδιακά δημιουργηθεί ένα κίνημα ασθενών με καρκίνο για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Από το 2007 δημιουργήθηκε στον Όμιλο αντίστοιχη ομάδα για δικαιώματα που αφορούν στην έγκαιρη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για όλο τον πληθυσμό, στην πληροφόρηση με σωστό τρόπο για την διάγνωση του καρκίνου, στην ολιστική υποστήριξη από διεπιστημονική ομάδα για την συμμετοχή στις αποφάσεις για τις θεραπευτικές επιλογές, την συμμετοχή στην χάραξη πολιτικών για τον καρκίνο, στην εξασφάλιση της πρόσβασης όλων στην έγκαιρη διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία, την πρόσβαση στην πληροφορία για ερευνητικά πρωτόκολλα και πλήθος άλλων.

Η) ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ  b1 of us – νέοι κατά του καρκίνου

Στην οικογένεια του Ομίλου από το Ιούνιο του 2001 λειτουργεί και η ομάδα νέων  b1 of us – νέοι κατά του καρκίνου που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη αφού οι περισσότεροι έχουν βιώσει στην οικογένειά τους περιστατικό με καρκίνο και με τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους προωθούν και ενισχύουν το έργο του Ομίλου.

Θ) Ενημερωτικό Έντυπο Υλικό, Ιστοσελίδα, Περιοδικό


Ενημερωτικό έντυπο υλικό Ο Όμιλος έχει δημιουργήσει και διακινεί έντυπο ενημερωτικό υλικό για διάφορες μορφές καρκίνου, το οποίο έχει μεταφράσει στα αλβανικά, ρωσικά και αγγλικά, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα.
Ιστοσελίδα Από το 2005 μέχρι και σήμερα ο Όμιλος δημιούργησε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (www.agaliazo.gr) με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα προγράμματα και τις δράσεις του Ομίλου καθώς και οδηγό παροχών για τους ογκολογικούς ασθενείς.
Περιοδικό Ο Όμιλος από τις αρχές του 2007 μέχρι και σήμερα εκδίδει περιοδικό ειδικού ενδιαφέροντος σε διμηνιαία βάση, το οποίο διανέμεται δωρεάν σε 5000 αποδέκτες.

Ι) Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

1.Το 2006 στα πλαίσια του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 2000-2006 συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία- Πρόνοια» 2000-2006, Άξονας 1, Μέτρο 4 που αφορά στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας και άλλων ομάδων πληθυσμού σχετικά με τον καρκίνο. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στις  Περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας στην Γ΄ Περιφέρεια Αττικής και Κυκλάδες, και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 25% από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2.Το 2007 στα πλαίσια  του Μέτρου 1.6 και του έργου «Δράσεις Ενίσχυσης της  Απασχόλησης με την ενεργό συμμετοχή των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο Όμιλος υλοποιεί 4 σχέδια δράσης στους Δήμους Πατρών, Ηρακλείου Κρήτης, Ζεφυρίου και Πειραιά, με στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και χρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους.
3.Το 2008 στα πλαίσια  Β΄ Κύκλου του Μέτρου 1.6 και του έργου «Δράσεις Ενίσχυσης της  Απασχόλησης με την ενεργό συμμετοχή των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ο Όμιλος υλοποιεί 3 σχέδια δράσης στους Δήμους Δραπετσώνας, Κερατσινίου και Περιστερίου, με στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και χρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους.

ΙΑ) Διεθνείς Συνεργασίες

Μέλος της ECPC -European Cancer Patient Coalition (Ευρωπαϊκός συνασπισμός των ασθενών με καρκίνο)
Το 2003 ο Όμιλος ανέλαβε την επίσημη εκπροσώπηση της Europa Donna - Ευρωπαϊκός συνασπισμός για τον καρκίνο του μαστού, στην Ελλάδα μέχρι και το 2005.
Το 2005 συνδιοργάνωσε με το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ το 13ο Διεθνές Συνέδριο Reach to Recovery στην Αθήνα.

ΙΒ) Εθνικές Συνεργασίες

Η φιλοσοφία του Ομίλου είναι να συνεργάζεται με κάθε φορέα που συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση και αντιμετώπιση του καρκίνου.
Ενδεικτικά, συνεργάζεται με :

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Νομαρχία Πειραιά και Νήσων
Δήμους (Αθηναίων, Πειραιά, Ζεφυρίου, Περιστερίου, Κερατσινίου, κ.λ.π.)
Γ΄ ΔΥΠΕ Αττικης
ΔΥΠΕ Κυκλάδων
ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας
Ε.Α.Ν.Π. ΜΕΤΑΞΑ
Γ.Π.Ν. – Μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής - ΙΜΕΠΟ
Επιστημονικές συνεργασίες
Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.)
Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (Ε.Χ.Ε.Μ.)
Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Πεπτικού
Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία
Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μελανώματος
Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας
Ελληνική Ωτορινολαρρυγγολογική Εταιρεία
Europa Donna Ελλάδος
Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
Πανελλήνιος Σύλλογος Λαρυγγεκτομηθέντων.
Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες, συμπόσια κ.λ.π. τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Με την περιήγησή σας στο babyzone.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.