facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Bowtech: Η ολιστική θεραπεία στην υπηρεσία της μέλλουσας μητέρας

Bowtech: Η ολιστική θεραπεία στην υπηρεσία της μέλλουσας μητέρας

Bowtech: Η ολιστική θεραπεία στην υπηρεσία της μέλλουσας μητέρας

Η Bowtech είναι μια πρωτοποριακή ολιστική μέθοδος, που βοηθάει και στην εγκυμοσύνη, καθώς ανακουφίζει τις έγκυες από τους πόνους, που οφείλονται στην αύξηση του βάρους και την αλλαγή της στάσης του σώματος, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ανώδυνο τοκετό και βοηθάει το νεογέννητο να ξεπεράσει τους κολικούς.

Εξίσου ευεργετική είναι και για τα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, καθώς διευκολύνει τη σύλληψη και συμβάλλει στην καταπολέμηση της υπογονιμότητας, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

Tί είναι η μέθοδος Bowtech;

Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο που ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοΐασης, τους οποίους διαθέτει -από τη φύση του- το σώμα μας. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία, από τον Αυστραλό Tom Bowen, εμπνευστή της μεθόδου, και αποτελείται από μια σειρά ήπιων κινήσεων, που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα με συγκεκριμένη σειρά. Συγκεκριμένα, ο θεραπευτής Bowtech κάνει κινήσεις με τα δάχτυλά του πάνω σε μύες, τένοντες και συνδετικό ιστό και στέλνει κατ’ αυτόν τον τρόπο τα κατάλληλα ερεθίσματα, που ενεργοποιούν τον «εσωτερικό» γιατρό του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαταραχές στην λειτουργία του. Επειδή, η Βowtech είναι ελάχιστα επεμβατική, συνιστάται για όλους. Δρα άμεσα σαν αναλγητικό, ανακουφίζοντας από τους πόνους, αλλά και έμμεσα σαν θεραπευτική αγωγή, που χαρίζει ισορροπία και αρμονία στο σώμα.

Πώς εφαρμόζεται μία συνεδρία;  

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 40-50 λεπτά και μεταξύ των κινήσεων Bowtech μεσολαβεί διάστημα 2-5 λεπτών, ώστε το σώμα να έχει χρόνο να επεξεργαστεί την πληροφορία που δέχεται και να προετοιμάσει την “απάντησή” του.

Για να επιτευχθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα αρκούν μερικές συνεδρίες. Μεταξύ κάθε συνεδρίας μεσολαβεί διάστημα 7 ημερών, κατά τις οποίες τα κύτταρα παρουσιάζουν αυξημένη κινητικότητα, αφού όλα τα οργανικά συστήματα βρίσκονται σε εγρήγορση. Η Bowtech βοηθάει στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων:  του μυοσκελετικού, του λεμφικού, του κυκλοφορικού, του αναπνευστικού και του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε αυτές περιλαμβάνονται το αυχενικό σύνδρομο, οι ημικρανίες, οι οσφυαλγίες, οι αρθρίτιδες, οι μυαλγίες, οι αθλητικές κακώσεις, το άσθμα, η αλλεργική ρινίτιδα, τα γυναικολογικά προβλήματα, ο ίκτερος, οι κολικοί, που παρουσιάζουν τα βρέφη μετά τη γέννησή τους, ακόμα και τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Τι μπορεί να κάνει η Bowtech για τη μέλλουσα μαμά;

Η μέθοδος Bowtech μπορεί να εφαρμοστεί από τον πρώτο μήνα ή και την πρώτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, αφού είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν προκαλεί καμία επιβάρυνση ή στρες στην έγκυο και το έμβρυο. Στην διάρκεια της κύησης, βοηθά ώστε η διαδρομή της εγκυμοσύνης να γίνει με όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό τρόπο. Από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, έχει διαπιστωθεί ότι η Βowtech προετοιμάζει το σώμα και το βοηθάει να δεχτεί πιο φυσικά και ανώδυνα τις επιβαρύνσεις της εγκυμοσύνης, στις οποίες περιλαμβάνονται, η αύξηση του βάρους, οι πιέσεις που αναπτύσσονται στην σπονδυλική στήλη και τα αυξημένα φορτία που υφίσταται όλο το μυοσκελετικό σύστημα, λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου στη μήτρα. Εξίσου ωφέλιμη αποδεικνύεται και σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν “αναλγητικό” για την καταπολέμηση των πόνων και των ενοχλήσεων, που εμφανίζονται λόγω της αύξησης των κιλών, τους δύο τελευταίους μήνες της κύησης. Εξαιτίας της ήπιας εφαρμογής της, μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και μια ημέρα πριν τον τοκετό, αφού δεν έχει καμία παρενέργεια και διευκολύνει την γέννα, ανακουφίζοντας από τους πόνους που συνοδεύουν τις εξωθήσεις. 

Χρήσιμες συμβουλές:  

  • Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε έγκυο καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με απόλυτη ασφάλεια, αφού δεν έχει κανενός είδους παρενέργειες.
  •  Μια θεραπεία τον μήνα -ιδιαίτερα από τον 3ο μήνα- είναι αρκετή για να βοηθήσει την έγκυο να έχει μια φυσιολογική εγκυμοσύνη καθώς και ένα φυσιολογικό και λιγότερο επώδυνο τοκετό. 
  • Η μέθοδος Bowtech συνδυάζεται, χωρίς κανένα πρόβλημα, με οποιαδήποτε μορφή ήπιας σωματικής άσκησης και δεν περιορίζει κατά κανένα τρόπο τη φυσική δραστηριότητα της εγκύου.
  •  Μπορεί μέσα σε 3-4 συνεδρίες να ανακουφίσει και να θεραπεύσει ανώδυνα όλους τους μυοσκελετικούς πόνους, που παρουσιάζει μια έγκυος κατά την διάρκεια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες της κύησης. 
  • Λίγες μόνο κινήσεις Bowtech, αρκούν για να βοηθήσουν το νεογνό να αντιμετωπίσει προβλήματα ίκτερου, κολικών κ.α.
  • Λειτουργεί ευεργετικά στη μητέρα και το παιδί, από την εγκυμοσύνη μέχρι και μετά τον τοκετό.

 

Τάσος Τερζόπουλος
Γράφτηκε από: Τάσος ΤερζόπουλοςWebsite: https://www.bowtechcenter.com/
Φυσικοθεραπευτής - Θεραπευτής Bowtech - Ιπποθεραπευτής
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: info@bowtechcenter.com
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.