facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Χρειάζομαι βοήθεια

Ερώτηση από Staurouka (4.5.2019)

“Καλησπέρα! Αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από ένα μέσο μέσα από μια οθόνη. Είμαι 19 χρονών και ο συντροφός μου 35! Είμαστε μαζί 3 χρόνια κοντά! Αγαπιόμαστε πολύ και στα εύκολα και στα δύσκολα! Προχθές έκανα ένα τέστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό! Πήγα στον γιατρό και μου το επιβεβαίωσε! Είδα την κουκίδα μου! Την ερωτεύτηκα! Θέλω να το κρατήσω! Νιώθω σίγουρη και ώριμη για αυτό το μεγάλο βήμα, αλήθεια! Η μητέρα μου και οι αδελφές μου με πιέζουν, μου φωνάζουν, με απειλούν να κάνω έκτρωση. Πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση; Δεν αντέχω άλλο αυτές τις φασαρίες και τις απειλές. Πως να το διαχειριστώ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από ψυχολόγο (5.5.2019)

“Χαίρετε Σταυρούλα,

Σ ευχαριστώ για την επικοινωνία και αναγνωρίζω πως είναι δύσκολο να ζητήσει κανείς βοήθεια μέσω ενός διαδικτυακού ιστότοπου όμως είναι ένα σύγχρονο μέσω για να στηριχτούν περισσότεροι άνθρωποι που ίσως δεν έχουν πρόσβαση στο γραφείο ενός ειδικού. Όσον αφορά την ερώτηση σας, καταλαβαίνω πώς έχετε ήδη πάρει την απόφαση να συνεχίσετε με την εγκυμοσύνη σας αλλά και την σχέση σας. Αναζητάτε βοήθεια ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε το αρνητικό ως προς τη απόφαση σας άμεσο οικογενειακό περιβάλλον. Προτείνω να καθίσετε εσείς και ο σύντροφος σας με τους δικούς σας και να επικοινωνήσετε τα συναισθήματα σας. Κατανοώ το άγχος και τις ανησυχίες που εκφράζουν η οικογένειά σας λόγου της μικρής σας ηλικίας να αναλάβετε μία μεγάλη και μακροχρόνια ευθύνη όπως το να φέρεις στον κόσμο και να μεγαλώσεις ένα μωρό. Ίσως οι ταραχές μετατραπούν σε πηγή στήριξης αν τους δώσετε να καταλάβουν ότι η σχέση σας είναι σταθερή και υπάρχει δέσμευση από τον μελλοντικό πατέρα. Δεύτερον, προτείνω να προσεγγίσετε την ΜΚΟ Αγκαλιά, Σύλλογο Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού ή τηλεφωνήστε τους στο 19829. Είμαι απολύτως βέβαιη πως ότι στήριξε χρειάζεται να λάβετε ως προς την εγκυμοσύνη σας και το ξεκίνημα της μητρότητας μετά τον τοκετό, θα σας δοθεί εκεί. Είναι μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση που στηρίζει γυναίκες που θέλουν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους κάτω από δύσκολες κοινωνικές συνθήκες. Ελπίζω να ηρεμήσουν τα γεγονότα και να χαρείτε την εγκυμοσύνη σας γιατί είναι μία μοναδική εμπειρία και κάθε γυναίκα αξίζει να την χαρεί και να ζήσει το όνειρο αλλά και την πραγματικότητα της μητρότητας. Εύχομαι κάθε καλό για τους τρεις σας. ”