facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > > Υψηλές τιμές ζαχάρου στην εγκυμοσύνη
Βάμβουκα Κατερίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Ψευδώνυμο(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Invalid Input

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ειδικός απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση του ειδικού. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός 2 (δύο) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ειδικού, Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Κατερίνα Βάμβουκα. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ειδικός απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ειδικό Κατερίνα Βάμβουκα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των 2 (δύο) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Υψηλές τιμές ζαχάρου στην εγκυμοσύνη

Ερώτηση από Βάλια (12.8.2015)

“Καλησπέρα σας. Είμαι στην 23 εβδομάδα, δεύτερη εγκυμοσύνη, υπέρβαρη. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα σχεδόν τα ίδια κιλά ,έχασα με διατροφή 10κιλα και μετρούσα ζάχαρο, σε λογικά πλαίσια. Τώρα έχω χάσει 5 κιλά με διατροφή αλλά οι τιμές μου νηστικιά έχουν ανέβει στο 97-108. Μετά πρωινού 108-115 και μετά μεσημεριανού 85-100. Έχει συμβεί να κοιμηθώ με 95 και να ξυπνήσω με 110. Τι πιστεύετε? ”

Απάντηση από διαιτολόγο (10.9.2015)

Είναι λογικό να σας παρουσιάζονται αυτές οι τιμές γιατί όποια διαταραχή με τη γλυκόζη στο αίμα εμφανίζεται συνήθως σε αυτές τις εβδομάδες που διανύετε! Σε κάθε περίπτωση μια καμπύλη γλυκόζης ή μια γλυκοζυλιωμένη θα μπορούσε να σας δώσει καλύτερη εικόνα για το αν υπάρχει κάποια διαταραχή στο μεταβολισμού του σακχάρου. Σίγουρα σχετίζεται με το γεγονός ότι ξεκινήσατε υπέρβαρη την εγκυμοσύνη σας. Σε κάθε περίπτωση παρά την απώλεια βάρους που είχατε, που ήταν μικρότερη σε σχέση με αυτή της πρώτης σας εγκυμοσύνης, οι τιμές του σακχάρου σας δεν ρυθμίστηκαν αρκετά, οπότε θα πρέπει να συνεχίσετε τη δίαιτά σας και να προσέχετε περισσότερο μιας και λόγω εβδομάδων αυξάνονται οι πιθανότητες για διαταραχές στο σάκχαρο. Κρατείστε μικρά και συχνά γεύματα, αντικαταστήστε όλα τα αρτοσκευάσματά σας με προϊόντα ολικής άλεσης και περπατάτε αρκετά σύμφωνα με τη σύμφωνη γνώμη πάντα του γιατρού σας."

Κατερίνα Βάμβουκα

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Msc Δημόσιας Υγείας, Ιατρική Σχολή Κρήτης


 

Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.