facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Βάμβουκα Κατερίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Βάμβουκα Κατερίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Υπέρβαρη στην εγκυμοσύνη

Ερώτηση απο Νικολέττα (16.5.2014)

"Καλησπέρα είμαι 10 εβδομάδων έγκυος μετά από πολλές εξωσωματικές. Δυστυχώς έχω πάρει πολλά κιλά από πριν, και ο γιατρός μου με ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να πάρω καθόλου κιλά και λογικό γιατί είμαι 98 κιλά. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω σε διατροφολόγο για οικονομικούς λόγους. Θα ήθελα μια συμβουλή από εσάς τι μπορώ να κάνω. Ευχαριστώ πολύ!"

Απάντηση απο ειδικό (27.5.2014)

"Καλησπέρα, η αλήθεια είναι ότι έστω και μια επίσκεψη σε κάποιον επιστήμονα διατροφολόγο, θα σας βοηθούσε συγκεκριμένα για τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες σας, να διαμορφώνατε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με στόχο τη απώλεια βάρους, με ασφάλεια, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα και τη διατήρηση ή την όποια αύξησή του για τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης σας. Εγώ μπορώ να σας συμβουλέψω να ακολουθείτε ένα μεσογειακό πρόγραμμα διατροφής, με λαδερά, ψάρι (1 φορά την εβδομάδα), όσπρια και κρέας ή κοτόπουλο σε εβδομαδιαία βάση, κάνοντας μικρά και συχνά γεύματα (5-6/ημέρα). Εξασφαλίστε καθημερινά 2 μερίδες γαλακτοκομικού (γάλα ή γιαούρτι) και 3 μερίδες φρούτων, ενώ μην παραλείπετε να συνοδεύεται το κάθε γεύμα σας με μια μεγάλη σαλάτα από την οποία και θα ξεκινάτε το γεύμα σας, έτσι ώστε να σας δημιουργείτε πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού. Εμπλουτίστε το πρωινό σας με δημητριακά ολικής άλεσης ή ψωμί ολικής άλεσης και το γάλα σας, ενώ προσπαθήστε στα κύρια γεύματά σας να μην ξεπερνάτε τη μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης και να μην έχετε γαρνιτούρες. Αυτό σε συνδυασμό με κάποιο ελαφρύ γεύμα σαν βραδινό και καθημερινό περπάτημα, αν πάντα συμφωνεί σε αυτό και ο γιατρός σας, θα σας βοηθήσει να μην πάρετε σημαντικά σε βάρος και να έχετε μια υγιή έκβαση για την εγκυμοσύνη σας!"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.