facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Τρίβει συνέχεια τα γεννητικά της όργανα

Ερώτηση από Θεοφανια Πιαγκου (15.04.2021)

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα, όμως το παιδί μου το κάνει συνέχεια της λέω να μην το κάνει σε δημόσιο χώρο αλλά το κανει συνεχώς, μία μέρα μάλιστα την πήρα από το χέρι και φύγαμε, δεν έχω χωρίσει και ούτε έχει πεθάνει κάποιος αγαπημενός της.

Απάντηση από ψυχολόγο (16.04.2021)

Αγαπητή Θεοφανία Πιάγκου,

Ευχαριστώ που διευκρινίσατε πως δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον του παιδιού.

Ισχύει όσα σας ενημέρωσα σχετικά με το μέρος της ενασχόλησης με το σώμα. Όπως ό ενήλικας χαλαρώνει αυνανίζοντας το ίδιο ισχύει με τα νήπια.

Επειδή τα νήπια δεν έχουν την αίσθηση ντροπής γενικότερα και πράττουν αυθόρμητα στο να εκπληρωθούν οι επιθυμίες τους-στην δική σας περίπτωση, η άμεση αυτοικανοποίησει- αδιαφορούν παντελώς. Γι αυτό και δεν ντρέπονται να μας ρεζιλεύουν ουρλιάζοντας για ένα πατατάκι στο σουπερμαρκετ!

Οπότε εσείς θα προσπαθήστε (α) να της μάθετε να ρυθμίζει τα συναισθήματα της° (β) θα της απογορεύεται να αγγίζει το σώμα της δημοσίως-θα περιμένει να είναι στο δωμάτιο της° και (γ) θα συνεχίζετε την ψυχοεκπαίδευση για την ασφάλεια του σώματος (π.χ. διαβάζοντας στοχευμένα βιβλία "Η Κίκο κ το χέρι").

Τελευταία, προσπαθήστε να εκτονώνει την ενέργεια της με εξωτερικές δραστηριότητες, π.χ. τρέξιμο, μπάλα, ρακέτες. Δραστηριότητες που απασχολούν όλο το σώμα (αποφύγετε προς το παρον ποδηλασία).

Σας υπενθυμίζω πως η συμπεριφορά της είναι εντελώς φυσιολογική (όπως και η αντίδραση σας). Καθώς οριμάζει θα μειωθεί. Είμαι στην διάθεση σας τηλ.6988.604.576 =