facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Το φαρμακείο του μωρού σας

Το φαρμακείο του μωρού σας

Το φαρμακείο του μωρού σας
Γυρίζετε σπίτι μαζί με το μωρό! Έχετε μεγάλη χαρά αλλά και αγωνία με την άφιξη του νέου μέλους. Για να μην τρέχετε μέσα στη νύχτα με άγχος προς αναζήτηση διανυκτερεύοντος φαρμακείου, καλο είναι να έχετε στο σπίτι σας όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση του μωρού σε ώρα ανάγκης, πριν την άφιξή του. Για να είστε σίγουροι, πάρτε μολύβι και σημειώστε!

  • Καθαρό οινόπνευμα 95ο.
  • Αποστειρωμένες γάζες. Τις πρώτες ημέρες και μέχρι να πέσει ο ομφαλός καθαρίζετε την περιοχή με αποστειρωμένη γάζα εμποτισμένη με οινόπνευμα. Επίσης, τους πρώτους μήνες το μωρό σας θα έχει και τσιμπλίτσες στα μάτια του. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με αποστειρωμένη γάζα εμποτισμένη με φυσιολογικό ορό.
  • Αμπούλες φυσιολογικού ορού. Για τη μύτη του όταν έχει κλείσει και δυσκολεύεται να αναπνεύσει και για την απομάκρυνση τσιμπλών από τα μάτια του.
  • Ηλεκτρονικό θερμόμετρο. Μπορούμε να θερμομετρήσουμε το μωρό από τον ποπό, τη μασχάλη και το στόμα. Συνήθως πραγματοποιούμε τη θερμομέτρηση του μωρού από τον ποπό. Θεωρείται ο πιο έγκυρος τρόπος και πιο ασφαλής, καθώς η ένδειξη της θερμομέτρησης από τη μασχάλη και το στόμα μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερη και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του μωρού λόγω του ότι δεν έχει υπομονή και έλεγχο των κινήσεών του.
  • Θερμόμετρο μπάνιου. Σε πολλούς γονείς είναι οφέλημο από το πρώτο κιόλας μπανάκι. Προσέξτε τη θερμοκρασία του νερού. Να είναι χλιαρό.
  • Χάρτινες μάσκες. Για να τις φοράτε σε περίπτωση που νιώθετε ότι έχετε κρυολογήσει. Μπορείτε επίσης να τις δίνετε σε όσους έρχονται να δουν το μωρό τις πρώτες ημέρες. Έτσι, θα είστε πιο σίγουρη για την προστασία του μωρού σας από τα μικρόβια.
  • Αντισηπτικό υγρό σαπούνι. Για τα χέρια όλων όσων θα πιάνουν το μωρό το πρώτο 3μηνο.
  • Ψαλιδάκι νυχιών, χτενάκι και βουρτσάκι μαλλιών. Το βουρτσάκι προσφέρει ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι του μωρού.
  • Μπατονέτες ειδικές για βρέφη. Τις χρησιμοποιείτε μόνο εξωτερικά για να μαζέψετε την υγρασία απ τα αυτιά του μετά το μπάνιο.
  • Αποστειρωμένο βαμβάκι.

Σημείωση 1: Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται στο μωρό χωρίς την εντολή του παιδιάτρου. 

Σημείωση 2: Αποφύγετε την χρήση νυχοκόπτη για τα νυχάκια του μωρού γιατί ειδικά στην αρχή το νυχάκι είναι κολλημένο με το δέρμα του και είναι πιθανόν να το τραυματίσετε.

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.