facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Τι μπορώ να κάνω ώστε να μην πάρω άλλα κιλά στην εγκυμοσύνη μου;

Ερώτηση από Domna (15.4.2015)

“Γεια σας!!!! Είμαι στην 29η βδομάδα και έχω πάρει ήδη 12 κιλά. Τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα ώστε να μην πάρω άλλα; Εκτός απο αυτά που θα πάρει το μωρό;

Απάντηση από διαιτολόγο (16.4.2015)

“Βάση της εβδομάδας κύησης που βρίσκεστε η φυσιολογική αύξηση του βάρους, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του εμβρύου, δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 1,5 κιλό το μήνα. Οπότε καλό θα ήταν να αυξήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, έτσι ώστε να έχετε ενέργεια μέσα στη μέρα, να καταναλώνετε απαραιτήτως 2 μερίδες γάλα ή γιαούρτι ημερησίως και να προσπαθείτε έτσι ώστε η κατανάλωση αμυλούχων τροφίμων να γίνεται με μέτρο. Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε και κάποιο επιστήμονα διατροφολόγο έτσι ώστε να προσαρμόσει στις ανάγκες σας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με σκοπό να μην προσλάβετε παραπάνω βάρος από το προβλεπόμενο για την εβδομάδα κύησής σας.”

Κατερίνα Βάμβουκα

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Msc Δημόσιας Υγείας, Ιατρική Σχολή Κρήτης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.