facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > > Την βάζουμε στο καθισματάκι αυτοκινήτου και κλαίει ασταμάτητα. Τι κάνουμε;
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Ψευδώνυμο(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Invalid Input

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Την βάζουμε στο καθισματάκι αυτοκινήτου και κλαίει ασταμάτητα. Τι κάνουμε;

Ερώτηση από Andreas M. (1.1.2017)

“Καλή χρονιά! H κόρη μας είναι 18 μηνών και όποτε την δένουμε στο καρεκλάκι του αυτοκίνητου (οπίσθιας κατεύθυνσης - ομάδα 0+) για να ταξιδέψουμε, αρχίζει και κλαίει ασταμάτητα για ώρα. Η αλήθεια είναι ότι η μητέρα της, με την ανοχή μου, την κρατούσε στην αγκαλιά της εδώ και 1 χρόνο οπότε μετακινούμασταν για να την θηλάζει αλλά και για να μην κλαίει. Άρα είναι λογικό ότι κλαίει τώρα που προσπαθούμε να της επιβάλλουμε τον σωστό τρόπο μεταφοράς της στο αυτοκίνητο. Τι προτείνετε να κάνουμε; Υπάρχει περίπτωση επειδή είναι ήδη 9 κιλά και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πλέον καθισματάκι που να κοιτάει μπροστά (ομάδας 1) να αλλάξει κάτι;”

Απάντηση από ψυχολόγο (10.1.2017)

“Καλή Χρονιά Andreas M.,

Δυστυχώς δεν πιστεύω πως κάτι θα αλλάξει είτε κοιτάζει πίσω ή μπροστά στο αυτοκίνητο. Θέλει την μαμά της. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι να απασχολείται καθώς κάθεται. Υπάρχουν κάτι αντικείμενα που τα βάζουν πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού που βοηθούν στην οργάνωση των παιδικών αντικείμενων (λούτρινα παιχνίδια, snacks) που ίσως κρατήσουν το ενδιαφέρον της. Θα μπορούσα να προτείνω η μαμά να κάτσει πίσω μαζί της αλλά δεν θα ωφελήσει γιατί θα το περιμένει κάθε φορά και η παρουσία της μαμάς τόσο κοντά και να μην την πάρει αγκαλιά θα την μπερδέψει (π.χ. δεν θα καταλάβει γιατί η μαμά δεν την παίρνει αγκαλιά και δεν θέλουμε να νομίζει πως η μαμά την απορρίπτει).

Προσωπικά είχα το ίδιο θέμα με το πρώτο παιδί μου (γιατί μας αρέσουν πολύ τα ταξίδια με το αυτοκίνητο) και δυστυχώς δεν με τιμά να παραδεχτώ πως έλυσα το πρόβλημά μου αγοράζοντας φορητό DVD player που κρέμασα στο κάθισμα του συνοδηγού. Είχαμε ολίγες γκρίνιες και μ' αυτό αλλά ταύτισε αυτοκίνητο με παιδικό και σιγά σιγά τα κλάματα μειώθηκαν.

Ελπίζω να σας βοήθησα και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μου. Να την χαίρεστε την μικρή σας.”

 


 

Γεωργιάδου

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.