facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Συγκατοίκηση με τους παππούδες

Ερώτηση από Mt (16.11.2017)

“Καλησπέρα σας, έχω ένα μωρό 11μηνών. Απ' την πρώτη στιγμή είμαι συνεχώς μαζί με το μωρό μου. Το έχω αφήσει ελάχιστες φορές στη γιαγιά να τον φροντίζει το πολύ για δύο ώρες. Εδώ κ μια βδομάδα όμως, λόγω ξαφνικών επαγγελματικών υποχρεώσεών μου, η γιαγιά κ ο παππούς εγκαταστάθηκαν σπίτι μας για να φροντίζουν το μωρό. Λείπω καθημερινά 8:00-14:00 κ μετά επιστρέφω. Όμως οι παππούδες δε φεύγουν καθώς το σπίτι τους είναι σε άλλη πόλη. Έτσι το παιδί κ τ' απόγευμα επιζητά το παιχνίδι με τη γιαγιά. Αναρωτιόμουν πως μπορεί αυτή η συνθήκη να επηρεάσει το μωρό, τη μεταξύ μας σχέση κ τι μπορώ να κάνω ώστε να την προφυλάξω. Ευχαριστώ”

Απάντηση από ψυχολόγο (16.11.2017)

“Αγαπητή Mt,

Θέσατε μία σημαντική ερώτηση.

Οι γιαγιά-παππούς είναι ένα καταπληκτικό duo για ένα μωράκι, ειδικά τώρα που πλησιάζει την νωρίτερη νηπιακή ηλικία και είναι δραστήριο (π.χ. ίσως περπατάει μόνο του, εξερευνά το περιβάλλον γύρω του). Το duo αυτό, όταν ακολουθεί την σειρά του σπιτιού σας, π.χ. τους κανόνες σας, έχει καλή διάθεση και έχει υπομονή, και δεν βάζει το μωρό μέσα σε ένα παρκοκρέβατο να απασχολείται μόνο του αλλά συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι του, λένε τραγουδάκια, του διαβάζουν βιβλία για την ηλικία του - πιστεύω η αλληλεπίδραση ακόμη σε καθημερινό ρυθμό, οφελεί το παιδί σου.

ΌΜΩΣ! Το παιδί σου θα σου δείξει αν το παραπάνω που είπα ισχύει, με την συμπεριφορά του. Χαίρεται όταν επιστρέφεις κ σ'αγκαλιάζει με καλή διάθεση? Αν ναι, μπράβο σου διότι έχτισες μία υπέροχη σχέση ασφαλής προσκόλλησης δλδ εμπιστοσύνης.

Είναι το μωρό σε καλή διάθεση; Είναι το σπίτί ένα ήρεμο κ ασφαλείς περιβαλλον; Ο μπαμπάς του συμμετέχει ενεργά στην ζωή του; Αν, ναι-οκ.

Όταν επιστρέφεις από τις υποχρεώσεις σου, θα δίνεις στο μωρό σου την προσοχή που απαιτεί από εσένα. Θα συμμετάσχεις ενεργά κάνοντας ευχάριστες δραστηριότητες μαζί οι οποίες χτίζουν θετικές εμπειρίες για το μωρό. Θα του αποκαλύπτεις τα συναισθήματα σου για εκείνον και θα νοιώθει την αγάπη σου.

Έχω την αίσθηση πως ήδη τα κάνεις όλα αυτά. Να χαίρεσαι το παιδάκι σου.