facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Βάμβουκα Κατερίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Βάμβουκα Κατερίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Πόσο βάρος να χάσω πριν μείνω έγκυος πάλι;

Ερώτηση από Βιβή (5.1.2016)

“Αγαπητή κα Βάμβουκα, είμαι 32 ετών, μητέρα ενός παιδιού 6 ετών. Τα τελευταία χρόνια έχω πολλά περιττά κιλά. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να τεκνοποιήσω πάλι. Όμως, η θέλησή μου για τη μητρότητα είναι πολύ δυνατή και αποφάσισα να χάσω κιλά. Δεν σας κρύβω πως αγχώνομαι κάπως λόγω ηλικίας, καθώς θα χρειαστώ πολύ καιρό για να έχω σώμα και πάλι 'έτοιμο' (στο δικό μου μυαλό) για κυοφορία.....Το ύψος μου: 1, 60 εκ. και το βάρος μου: 100 κιλά. Το υγιές βάρος είναι στα 65 κιλά περίπου; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από διαιτολόγο (10.5.2016)

“Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά προσωπικοί λόγοι δεν μου το επέτρεπαν. Για να σας λύσω την απορία σας αν αυτό με ρωτάτε...λόγω της μεγάλης αύξησης βάρους και επειδή έχει αλλάξει και η σωματοδομή σας, ένα υγιές βάρος για μια δεύτερη τεκνοποίηση θα ήταν τα 80-85 κιλά (και ένα εφικτό βάρος). Άλλωστε ακόμη και σε περίπτωση εγκυμοσύνης θα μπορούσατε να επισκεφτείτε κάποιο επιστήμονα διαιτολόγο, ο οποίος θα μπορούσε να σας κατευθύνει έτσι ώστε μέχρι και την 12 εβδομάδα να έχετε μια πολύ μικρή μείωση στο βάρος σας αν όχι διατήρηση, ανάλογα και με τις συστάσεις του γυναικολόγου σας και μετά από εκεί και πέρα να σας δώσει ένα πρόγραμμα διατροφής ισορροπημένο έτσι ώστε να παίρνετε το βάρος που αντιστοιχεί ανάλογα με την εβδομάδα κύησης που είστε!”

Κατερίνα Βάμβουκα

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Msc Δημόσιας Υγείας, Ιατρική Σχολή Κρήτης


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.