facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ποιά ψάρια είναι απαγορευμένα λόγω βαρέων μετάλλων?

Ερώτηση απο Εύη (17.02.2014)

"Καλησπέρα, είμαι στην 18η εβδομάδα κ πλέον το στομάχι μου είναι δεκτικέ σε όλα ... Θεώρησα σωστό να συμπεριλάβω και το ψάρι στην διατροφή μου μια φόρα την εβδομάδα. Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για το ποιά ψάρια είναι απαγορευμένα λόγο βαρέων μετάλλων. Ευχαριστώ !!"

Απάντηση απο ειδικό (18.02.2014)

"Καλησπέρα, τα μεγάλα ψάρια ωκεανών είναι αυτά που συνήθως κατηγορούνται για μεγάλη περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα, όπως είναι ο μπακαλιάρος, ο ξιφίας, ο σολομός και το σκουμπρί. Προτιμήστε σε κάθε περίπτωση δικά μας μικρά ψάρια Μεσογείου όπως σαρδέλες, γαύρο, λιθρίνια, μπακαλιάρο, σκορπίνα, σαργός κ.α. Παρόλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν η κατανάλωση ακόμη και από ψάρια ωκεανών (τόνος, σολομός) περιορίζεται σε 200 γρ. την εβδομάδα (περίπου δηλαδή μια μερίδα εστιατορίου), δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του εμβρύου. "


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.