facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Ψευδώνυμο(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Invalid Input

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Μητρότητα

Ερώτηση από Αθηνά (18.1.2018)

“Καλησπέρα σας, Παίρνω το θάρρος να γράψω την δική μου ιστορία καθώς βρίσκομαι πολύ κοντά στο να χάσω εμένα. Όταν ξεκινήσαμε με τον σύζυγό μου τις προσπάθειες για παιδί δεν είχα στο μυαλό μου αυτό που ακολούθησε. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στα παιδιά και είμαι η πρώτη που είχε την επιθυμία να κάνει παιδί διακαώς. Η εγκυμοσύνη μου ήταν μια περίοδος ΘΕΪΚΉ. Δεν είχα κανένα απολύτως ιατρικό θέμα ούτε καν ψυχολογικό για τα κιλά μου κ.λ.π. Πιστεύω όλα ξεκίνησαν μόλις διαπίστωσα ότι η γέννα δεν πάει όπως θέλω και όπως έχω προγραμματίσει στο μυαλό μου. Γιατί καλώς ή κακώς ο προγραμματισμός της εγκυμοσύνης και της γέννας είναι ένα κομμάτι που κτίζεται για 9 ολόκληρους μήνες. Αφού λοιπόν γέννησα με καισαρική, γιατί ο μικρός έβγαινε με προσωπική προβολή, άρχισαν οι τύψεις. Το ιδιωτικό μαιευτήριο δυστυχώς όσο και να θέλει να λέει ότι είναι φιλικό προς τον μητρικό θηλασμό το ότι έκανα να δω το παιδί μου 3 ώρες αποδεικνύει περίτρανα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως και να έχει πέρασαν οι μέρες και οι μήνες και ο μικρός μου τώρα είναι 9 μηνών και εγώ μόλις επέστρεψα στην δουλειά. Με τον σύζυγό μου δεν έχουμε κάποια βοήθεια και όλο αυτό το περνάμε μόνοι μας με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν όντως έχω επιλόχεια κατάθλιψη ή απλά περνάω μια φάση και πως μπορώ να την αναγνωρίσω.
Ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε! ”

Απάντηση από ψυχολόγο (19.1.2018)

“Καλημέρα Αθηνά

Σ ευχαριστώ που έκανες ένα σημαντικό βήμα να βοηθήσεις τον εαυτό σου και να μιλήσουμε για την μητρική κατάθλιψη.

Αθηνά η εγκυμοσύνη και η μητρότητα είναι τεράστιες προσαρμογές! Είναι φυσιολογικό να έχουμε μια στενοχώρια όταν έχουμε προσδοκίες για τον τοκετό μας και δεν καταλήγουν τα πράγματα όπως τα ονειρευτήκαμε. Δεν είσαι κακιά μαμά επειδή δεν σου έδωσαν το μωράκι μόλις το γέννησες, επειδή δεν το θήλασες με την πρώτη. Από αυτά που αναφέρεις δεν μπορώ να διαγνώσω μητρική κατάθλιψη. Μπορώ όμως να συμπεραίνω ότι χρειάζεσαι υποστήριξη για την μετάβαση στην μητρότητα η οποία είναι ο πιο δύσκολος μας αγώνας.

Πάρε με τηλέφωνο για να μου πείς τί ακριβώς νιώθεις, τί συμπτώματα έχεις; Εκ μέρους μου συμπεριλαμβάνω έναν από την ομαδική ψυχοθεραπεία για την μητρική κατάθλιψη που κάνει η SOPHROSYNA για γενικότερες πληροφορίες επιλόχειας κατάθλιψης. Υπάρχουν δεξιότητες που μπορείς να μάθεις ώστε να βοηθήσουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι και αντιδράς ώστε η διάθεση σου να είναι σταθερή και να ανεβαίνει. Περιμένω τηλέφωνό σου στο 6986 7756 42.

Μητρότητα και κατάθλιψη


 

Γεωργιάδου

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.