facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Κόλλησε η ζυγαριά μετά την εγκυμοσύνη

Ερώτηση από Katerina (13.08.2020)

Καλησπέρα σας!

Στην εγκυμοσύνη μου πήρα 23 κιλά. Ήμουν 57 με ύψος 1,74 και έφτασα 80. ¨Εχασα τα πρώτα 13 κιλά πολύ γρήγορα, μέσα σε δυο εβδομάδες. Όμως τώρα η ζυγαριά έχει κολλήσει στα 70 κιλά. Να σημειώσω πώς δεν έχω όρεξη για φαγήτο, παρόλο που θηλάζω αποκλειστικά. Τρώω πέριπου στις 1000 θερμίδες τη μέρα. Τι θα μου προτείνατε για να ξεκολλήσει η ζυγαριά; Γιατί ενώ δεν τρώω, δεν χάνω τα κιλα;

Ευχαριστώ!

Απάντηση από διαιτολόγο (22.08.2020)

Υπάρχουν όντως περιπτώσεις όπου μετά από μια σημαντική απώλεια βάρους, ο οργανισμός "κολλάει" και η ζυγαριά δεν μετακινείτε προς τα κάτω παρά τις προσπάθειές μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να κατανείμετε τις θερμίδες που καταναλώνεται ήδη σε 5-6 γεύματα μέσα στη μέρα και να κρατήσετε την πρόσληψη υγρών (που λογικά ήδη κάνετε σε τουλάχιστον λίτρα/ημέρα), και βέβαια να εντάξετε σε καθημερινή βάση περπάτημα τουλάχιστον 3 km.

Kαλή συνέχεια


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.