facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Θηλάζει πολλές φορές το βράδυ και είναι 10 μηνών. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση από Μαρία (15.12.2016)

“Το μωρό μου είναι 10 μηνών και θηλάζει πολλές φορές το βράδυ (5 φορες) δεν είναι φυσιολογικό πιστεύω αυτό. Τι πρέπει να κάνω; Υπ' όψιν τρώμε γενικά λίγο όλη την ημέρα από τροφές.”

Απάντηση από ψυχολόγο (15.12.2016)

“Αγαπητή Μαρία δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό από το μωρό σας να θηλάζει, όχι μόνο 5 φορές την νύχτα αλλά όσες θέλει και έχει ανάγκη. Το μωρό θα κρίνει πόσο γάλα έχει ανάγκη και πότε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά:

1. τις μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους αποκλειστικά τους πρώτους 6 μήνες,

2. από τον έβδομο μήνα και μετά να εισάγουν διάφορα λαχανικά και φρούτα παράλληλα με τον θηλασμό μέχρι και 2 ετών,

3. να προσφέρουν το μητρικό γάλα όταν το απαιτεί το μωρὀ (breastfeeding-on-demand) πρωί/βράδυ, και

4. να αποφεύγεται η χρήση μπιμπερό και πιπίλας.

Βάζει βάρος το μωράκι; Αν, ναι δεν έχεις τίποτα να ανησυχείς.

Το θέμα είναι αν θέλεις εσύ να είσαι διαθέσιμη στο μωρό σου για τον θηλασμό. Ο θηλασμός -πέραν από την καλύτερη τροφή που έχεις να προσφέρεις- είναι ο χρόνος που ενδυναμώνεις την επαφή σου, την πνευματική και συναισθηματική σχέση σου με το μωρό. Ειδικά τη νύχτα όταν θα θέλει να είναι κοντά στον μόνο άνθρωπο που εμπιστεύεται και νοιώθει ασφάλεια. Και κάθε μωρό έχει δικαίωμα να νοιώθει την μανούλα δίπλα του/της όποτε κρίνει πως την χρειάζεται. Όσο διαθέσιμη θα είσαι στο μωρό σου τα πρώτα 2 χρόνια θα αυξάνεται η ασφάλεια του μωρού και όταν θα είναι νήπιο να δείτε πόσο αυτόνομο θα είναι. Enjoy motherhood !"