facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > > Θέλει να αγγίζει το στήθος μου για να κοιμηθεί
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Ψευδώνυμο(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Invalid Input

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Θέλει να αγγίζει το στήθος μου για να κοιμηθεί

Ερώτηση από molymp (24.2.2017)

“Καλημέρα! Έχω ένα κοριτσάκι 3 ετών, το οποίο θήλασε μέχρι 20 μηνών. Στην οικογένεια εδώ και 8 μήνες ήρθε και δεύτερο κοριτσάκι, το οποίο θηλάζει. Η μεγάλη για να κοιμηθεί το βράδυ θέλει να κρατάει το στήθος μου. Τι μπορεί να δείχνει αυτό και πως να το διαχειριστώ;”

Απάντηση από ψυχολόγο (24.2.2017)

“Τι όμορφο. Η κόρη σας παλινδρομεί (regress) στην βρεφική της ηλικία. Είναι φυσιολογικό. Αισθάνεται ανασφαλή με το νέο μωράκι και αναζητά την ζεστασιά και στοργή στην ασφάλεια της αγκαλιάς- στο στήθος σας. Εκεί αναπαύονται όλα τα παιδιά. Εκεί ακούνε την καρδιά σου, μυρίζουν την μαμά και νοιώθουν την ασφάλεια που έζησαν 9 μήνες.

Εάν δεν σε ενοχλεί, επέτρεψε την κορούλα σου αυτήν την εγγύτητα την νύχτα και κατά την διάρκεια της ημέρας υπενθύμιζέ της πόσο την αγαπάς, δείξε της φωτογραφίες όταν εκείνη ήταν βρέφος και θήλαζε κτλ. Προσπάθησε να είστε οι δυο σας έστω 30 λεπτά αποκλειστικά μαζί κάνοντας κάτι δημιουργικό ώστε να χτίσεις την σχέση εμπιστοσύνης σας και να ηρεμήσει η ανασφάλειά της. Μην το κάνεις θέμα. Θα της περάσει. Το μόνο φάρμακο για την ανασφάλεια είναι αγάπη και στοργή.

Συγχαρητήρια που θήλασες και συνεχίζεις με το νέο βρέφος. Ο μέσος όρος θηλασμού της Ελληνίδας μάνας είναι σχεδόν 3 μήνες δυστυχώς! Είμαι στην διάθεσή σας στο 6986775642 για οτιδήποτε σε απασχολεί για το θέμα αυτό. Είπα στην αρχή ότι ήταν όμορφο γιατί είναι ο γλυκός τρόπος της κόρης σας να εκφράσει την αγάπη της προς εσένα.”


 

Γεωργιάδου

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.