facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εγκυμοσύνη στην εφηβεία και διατροφή

Εγκυμοσύνη στην εφηβεία και διατροφή
Η εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της εφηβείας προκαλεί διάφορες ανησυχίες όσον αφορά τη διατροφή. Οι έφηβες έχουν υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους και επομένως υπάρχει πιθανός ανταγωνισμός για τις θρεπτικές ουσίες μεταξύ της έφηβης μητέρας και του εμβρύου.

Διατροφή σε παθολογικές καταστάσεις την περίοδο της λοχείας

Διατροφή σε παθολογικές καταστάσεις την περίοδο της λοχείας

Παρόλο που τα συμπτώματα του διαβήτη κύησης συνήθως υποχωρούν αμέσως μετά τον τοκετό, υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών (κατά κύριο λόγο γυναίκες με ΔΜΣ > 30) που εξακολουθούν να εμφανίζουν παθολογική ανοχή γλυκόζης και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Εγκυμοσύνη & χορτοφαγία

Εγκυμοσύνη & χορτοφαγία

Στην περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία των χορτοφάγων (vegeterians, δεν τρώτε κρέας) ή των αυστηρά χορτοφάγων (vegans, τρώτε μόνο φυτικά προϊόντα) μπορεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας να έχετε δυσκολία να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, ιδιαίτερα σε ριβοφλαβίνη, βιταμίνη B12, ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

Ψάρια και εγκυμοσύνη

Ψάρια και εγκυμοσύνη

O υδράργυρος που ανιχνεύεται στα μεγάλα αρπακτικά ψάρια που βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, όπως ξιφίες, καρχαρίες, μεγάλοι ξιφίες του ωκεανού, λούτσοι και τόνοι, προκαλεί βλάβες στον ανθρώπινο εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Ειδικότερα, ο μεθυλυδράργυρος που συσσωρεύεται στους ανθρώπινους και ζωικούς οργανισμούς, μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο των εμβρύων και των παιδιών.

Το σωματικό βάρος και η διατροφή της γυναίκας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία της ίδιας όπως και του βρέφους. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε απλές συμβουλές για καλή υγεία και καλή εγκυμοσύνη:

pregnant-at-bed-eating-fruits

pregnant-at-bed-eating-fruits

Η διατροφή της γυναίκας έχει άμεση επίδραση στην πορεία της εγκυμοσύνης. Η χορτοφαγική ή ημιχορτοφαγική διατροφή μπορεί να δημιουργήσει συγκεκριμένες ανεπάρκειες, οι οποίες, όμως, μπορούν να αντιμετωπιστούν με ορισμένες διατροφικές συστάσεις.

Σελίδα 1 από 3

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.