facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εγκυμοσύνη στο εξωτερικό

Ερώτηση από Πένυ (25.02.2023)

Γεια σας,

Είμαι μονογονέας 3 παιδιών προσχολικής ηλικίας, ζω και μεγαλώνω μόνη μου τα παιδιά μου στο εξωτερικό χωρίς καμία βοήθεια χωρίς συγγενείς η φίλους. Έχω μια σχέση με τον οποίο βλεπόμαστε μια στο τόσο λόγω απόστασης. Αυτή τη στιγμή είμαι 6 εβδομάδων έγκυος κ εκείνος δεν είναι πρόθυμος να έρθει εδώ να ζήσουμε μαζί.

Τρέμω στην ιδέα ότι θα το περάσω μόνη μου όλο αυτό. Δεν χαίρομαι με την εγκυμοσύνη μου, όμως έχω δει ήδη την καρδούλα του στον υπέρηχο. Σκέφτομαι όμως πως δεν θα τα καταφέρω μόνη μου, σκέφτομαι τις νύχτες που θα μένω άυπνη και πως το πρωί θα πρέπει να ετοιμάζω 3 παιδιά με κέφι και χαμόγελο να τα πάω σχολείο. Φοβάμαι ότι δε θα μπορώ να ανταπεξέλθω. Είναι δύσκολο να μεγαλώσω και 4ο παιδί μόνη μου. Νιώθω απελπισμένη.

Ξέρω πως η έκτρωση είναι αμαρτία αλλά αμαρτία ίσως είναι να φέρω στον κόσμο ένα παιδί και να μη μπορώ να το φροντίσω όπως πρέπει. επίσης νιώθω ότι θα παραμελήσω και τα άλλα μου παιδιά γιατί δεν έχω βοήθεια από κανένα.

Απάντηση από ψυχολόγο (27.02.2023)

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Σίγουρα μια ζωή στο εξωτερικό χωρίς οικογενειακή και κοινωνική υποστήριξη είναι δύσκολη.

Κανένας ψυχολόγος δεν είναι αρμόδιος στο να κατευθύνει έναν άνθρωπο στις αποφάσεις για μια εγκυμοσύνη συγκεκριμένα με το ποιος θα ζήσει ή όχι.

Αυτή η απόφαση αφορά το ζευγάρι.

Όμως, θα σας παρότρυνα να δικτυωθείτε με τον Ελληνισμό της περιοχής σας, με την κοινότητα σας ώστε να δημιουργήσετε επαφές που θα σας στηρίξουν.

Επίσης, οι κοινωνικές υπηρεσίες-ειδικά στην Ευρώπη - είναι πολύ καλές και πιθανόν να μπορείτε να λάβετε κάποια ψυχολογική υποστήριξη.

Σας εύχομαι να πορεύεσται με ηρεμία και ειρήνη στην καρδιά σας και να δίνετε την αμέτρητη αγάπη που έχετε στα παιδιά σας.

Χρυσάνθη Γεωργιάδου
Γράφτηκε από: Χρυσάνθη ΓεωργιάδουWebsite: http://www.sophrosyna.gr
Ψυχολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: info@sophrosyna.org
Άλλα άρθρα του συγγραφέα