facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εγκυμοσύνη. Ντύστε τη με χρώμα!

Εγκυμοσύνη. Ντύστε τη με χρώμα!

Εγκυμοσύνη. Ντύστε τη με χρώμα!

Κάθε χρώμα επιδρά άμεσα στα συναισθήματά μας και φτάνει στον εγκέφαλο γρηγορότερα από την ομιλία ή το γραπτό λόγο. Επίσης, ασκεί τις δικές του μοναδικές θεραπευτικές και εξισορροπητικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να διεγείρει τα βαθύτερα επίπεδα συνείδησης.

Έτσι, οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να στείλουν τα δικά τους ξεχωριστά μηνύματα στο μωρό που κυοφορούν μέσω των χρωμάτων.

 Εγκυμοσύνη! Μία πολύ σημαντική περίοδος για εσάς που περιμένετε το μωρό σας, η σημαντικότερη ίσως για το ίδιο το μωρό σας, αν σκεφτείτε πόσο δρόμο διανύει σε εννέα μόνο μήνες, για να βγει στον κόσμο ένα τέλειο μικρό ανθρωπάκι. Αυτοί οι μήνες θέτουν τα θεμέλια όχι μόνο για τη σωματική διάπλαση, αλλά και για το συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό οικοδόμημα του παιδιού σας. Γιατί, μέσα από τη μητέρα, διοχετεύονται στο μωρό όχι μόνο τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο, αλλά και οι σκέψεις και τα συναισθήματα που τρέφει γι’ αυτό.

Η επαφή μεταξύ μητέρας και εμβρύου είναι καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία της σχέσης τους. Καλό είναι, λοιπόν, οι μέλλουσες μαμάδες να σκέφτονται και να νιώθουν όσο μπορούν περισσότερο όμορφα και θετικά. Σίγουρα οι προκλήσεις της ζωής είναι πολλές και συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά δυσάρεστα γεγονότα. Όμως, η πραγματικότητά μας είναι αυτή που εμείς βλέπουμε. Ας τη βάψουμε, λοιπόν, με τα χρώματα που εμείς θα επιλέξουμε!

Χρώμα και συναίσθημα

Το χρώμα βρίσκεται παντού γύρω μας, είναι η ίδια η ζωή. Έχει άμεση επιρροή στα συναισθήματά μας και φτάνει στον εγκέφαλο γρηγορότερα από την ομιλία ή το γραπτό λόγο. Το χρώμα μπορεί να είναι διεγερτικό ή καταθλιπτικό, απωθητικό ή ελκυστικό. Κάθε χρώμα έχει συγκεκριμένη επίδραση στην ψυχική και σωματική μας κατάσταση, ασκεί τις δικές του μοναδικές θεραπευτικές και εξισορροπητικές ιδιότητες και μπορεί να διεγείρει τα βαθύτερα επίπεδα συνείδησης.

Ανάλογα, λοιπόν, με τις εσωτερικές ανάγκες και επιθυμίες, βάλτε το χρώμα παντού. Ντυθείτε, καλύψτε τους καναπέδες σας, βάλτε χρωματιστά αντικείμενα γύρω σας, βάψτε ίσως κάποιους τοίχους του σπιτιού. Σύντομα θα νιώσετε τις επιδράσεις των χρωμάτων, που αντίστοιχα θα μεταφερθούν και στο μωρό σας!

Τι και... γιατί
Ποιες είναι όμως οι ιδιότητες του κάθε χρώματος;

ΚΟΚΚΙΝΟ: Συμβολίζει το πυρ, τη δύναμη, το θάρρος, την αγάπη, την ενεργητικότητα. Στην αρνητική του όψη μπορεί να διεγείρει το θυμό και το φόβο. Σε σωματικό επίπεδο, ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, δίνει ενέργεια, δρα κατά της αναιμίας, της κακής κυκλοφορίας του αίματος, εξαλείφει την κόπωση και ενεργεί κατά του κρυολογήματος. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρησιμοποιήστε το με μέτρο, αφού αυτό το ζωηρό χρώμα μπορεί να ενεργοποιήσει υπερβολικά τόσο εσάς όσο και το μικρούλι σας!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Συμβολίζει τη ζεστασιά, την ευημερία, τη δημιουργικότητα, την ενεργητικότητα, τη φιλοδοξία. Φέρνει χαρά και ευτυχία και καταπολεμά την κατάθλιψη, ενώ βελτιώνει την επικοινωνία. Χαρίζει φυσική ευεξία και πνευματική τόνωση. Στην αρνητική του όψη προκαλεί νευρικότητα και ανησυχία. Σε σωματικό επίπεδο, θεραπεύει ανωμαλίες του σπλήνα, βρογχικά άσθματα, πέτρες στη χολή, παράλυση και αναπνευστικές ανωμαλίες, ενώ είναι ευεργετικό για το κυκλοφορικό σύστημα.

ΚΙΤΡΙΝΟ: Συμβολίζει τη διάνοια, την αντίληψη, την ευθυμία, την ευχάριστη διάθεση. Είναι ένα φωτεινό χρώμα, που φέρνει φως και ανάπτυξη και τονώνει τη νοητική ικανότητα. Στην αρνητική του όψη, είναι το χρώμα της δειλίας και της ζήλιας. Σε σωματικό επίπεδο, τονώνει το νευρικό σύστημα, καθαρίζει το συκώτι από τις τοξίνες, απαλύνει δερματικές ανωμαλίες βοηθά στην αφομοίωση ουσιών από το σώμα.

ΠΡΑΣΙΝΟ: Το πράσινο είναι το πιο χαλαρωτικό χρώμα για τον εγκέφαλο. Συμβολίζει την ελπίδα, τη νέα ζωή, τη γονιμότητα, την ανάπτυξη ακόμη και σε οικονομικό επίπεδο. Ξεκουράζει, κατευνάζει, είναι επουλωτικό, ασκεί θεραπευτική δύναμη. Είναι ένα θεραπευτικό χρώμα, δεδομένου ότι καταπραΰνει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Στην αρνητική του όψη μπορεί να εγείρει εγωισμό ή οκνηρία. Σε σωματικό επίπεδο, ελέγχει την καρδιά και την πίεση του αίματος, εξισορροπεί το νευρικό σύστημα, το πεπτικό, απαλύνει το έλκος και θεραπεύει πονοκεφάλους, ιώσεις και την κυτταρική δυσαρμονία.

ΜΠΛΕ: Συμβολίζει την ενόραση, την ηρεμία του νου, την ειλικρίνεια, τη σταθερότητα, την αίσθηση του μέτρου, την αυτοκυριαρχία, την πειθαρχία. Στην αρνητική του όψη μπορεί να επιφέρει στασιμότητα και πνευματική κούραση. Σε σωματικό επίπεδο, είναι χαλαρωτικό και βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος, του πυρετού και του πονοκεφάλου.

ΜΩΒ ΙΩΔΕΣ: Συμβολίζει τα καλά κίνητρα, τις υψηλές πνευματικές επιδιώξεις, την καθαρότητα της ψυχής, την εσωτερική πνευματική αλήθεια, την πνευματική αγάπη, την ευγνωμοσύνη, την παραγωγικότητα, τον αυτοέλεγχο, την τάση προς την τελειότητα. Σε σωματικό επίπεδο, είναι ευεργετικό για το ενδοκρινικό σύστημα, βοηθά στην όραση και στην ακοή, αυξάνει τη διαισθητική ικανότητα. Φροντίστε το χρώμα αυτό να υπάρχει στην καθημερινή σας ζωή, κυρίως το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας.

Χαρείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των χρωμάτων και μεταφέρετε την ποιότητά τους και στο μωρό που μεγαλώνει μέσα σας! Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα, βάλτε φως στη ζωή σας και σύντομα θα βλέπετε τον κόσμο... με άλλα μάτια!

 


Γράφτηκε από: Ευρυδίκη Κλειδή
Ψυχολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.