facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Βάμβουκα Κατερίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Βάμβουκα Κατερίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Εγκυμοσύνη και ανακατωσούρες. Το αναψυκτικό με βοηθάει. Κάνω κακό στο μωρό;

Ερώτηση από Φανή (15.9.2014)

"Καλησπέρα. Είμαι έγκυος 5 μηνών. Έχω ανακατωσούρες και ό,τι τρώω το κάνω εμετό. Ο αιματοκρίτης μου έπεσε στο 26. Έχω και το στίγμα. Τα μόνα που με ανακουφίζουν είναι τα αναψυκτικά. Με ηρεμεί το ανθρακικό. Κάνω κακό στο μωρό πίνοντας αναψυκτικά; Πρόβλημα κιλών δεν έχω."

Απάντηση από ειδικό (16.9.2014)

"Καλημέρα,

Το ανθρακικό δεν επηρεάζει καθόλου την ανάπτυξη του εμβρύου, οπότε αν σας ανακουφίζει μπορείτε να το έχετε, καλό θα ήταν όμως να μην το παίρνετε συχνά από αναψυκτικά με ζάχαρη, προτιμήστε κυρίως σόδα, για να ελέγχετε καλύτερα το βάρος σας, ωστόσο αν δεν έχετε θέμα βάρους μπορείτε να έχετε ένα κουτάκι αναψυκτικού 330 ml μέρα παρά μέρα. Όσο για τον αιματοκρίτη σας καλό θα ήταν να το βοηθήσετε περισσότερο όσο μπορείτε και με τη διατροφή με συχνή κατανάλωση, σίγουρα 4 φορές/εβδομάδα κόκκινου κρέατος (μοσχάρι, συκώτι- μόνο σε περιπτώσεις έμπιστου κρεοπώλη, αυγά και χοιρινό), με κατανάλωση οσπρίων και σπανακόρυζου 2 φορές την εβδομάδα και προσπαθείστε μαζί να αυξήσετε την κατανάλωση στις σαλάτες σας της ντομάτας/πιπεριάς αν δεν σας ενοχλεί και του μπρόκολου που θα σας βοηθήσει να απορροφάτε καλύτερα το σίδηρο από τη διατροφή σας! Τέλος μην ξεχνάτε μέσα στη μέρα την κατανάλωση φρούτων, πλούσιων σε βιταμίνη C (πορτοκάλι, ακτινίδιο, ξερά σύκα ή δαμάσκηνα) και ξηρών καρπών (αμύγδαλα, καρύδια και φιστίκια). Σε κάθε περίπτωση η ατομική συνεδρία με έναν επιστήμονα διαιτολόγο, με την ταυτόχρονη λήψη του ιστορικού σας, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας ανάλογα με το τρίμηνο στο οποίο βρίσκεστε!"Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.