facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Είμαι έγκυος και θέλω να συνεχίσω το θηλασμό του πρώτου μου παιδιού. Τι να αλλάξω στη διατροφή μου;

Ερώτηση από Ευδοκία (23.5.2017) 

“Γεια σας, βασικά είμαι έγκυος 4 εβδομάδων και ακόμη θηλάζω το κοριτσάκι μου 20 μηνών. Θέλω να συνεχίσω το θηλασμό στην εγκυμοσύνη. Ρώτησα τον γυναικολόγο και μου είπε ότι μπορώ να θηλάζω αρκεί να μην είναι συχνά. Μου είπε να παίρνω πρωί τις precnacare και μεσημέρι φολικό οξύ. Είμαι καλυμμένη με αυτές; Και τι πρέπει να αλλάξω στη διατροφή μου; Είμαι 1,62 και ζυγίζω 50,7 κιλά. Ευχαριστώ.”

Απάντηση από διαιτολόγο (23.5.2017)

“Σας καλύπτουν οι βιταμίνες που παίρνετε όπως και το φυλλικό, απλά καλό θα ήταν να έχετε σίγουρα 2 μερίδες γαλακτοκομικού μέσα στη μέρα (γάλα ή γιαούρτι), να καταναλώνετε σίγουρα 3 φορές την εβδομάδα μοσχάρι ή όσπρια για το σίδηρο και να παίρνετε αρκετά φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C (ακτινίδια, πορτοκάλι, σύκα ή σταφίδες/ berries) για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου!”

 


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.