facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > > Γιαγιά στο σπίτι. Πώς να συμβιώσουμε και να είμαστε όλοι χαρούμενοι
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Γιαγιά στο σπίτι. Πώς να συμβιώσουμε και να είμαστε όλοι χαρούμενοι

Ερώτηση από Μαρία (18.7.2017)

“Γεια σας! Εδώ και 5χρονια μένει η μητέρα του άντρα μου στο σπίτι μας. Είναι μια γλυκιά γιαγιά ετών 85! Τώρα τελευταία που έχει καταπέσει είναι όλη μέρα στο σαλόνι, κοιμάται στον καναπέ, έχουμε κοινή τουαλέτα, φτύνει κάτω, μάσκες κλπ. Έχουμε 2 παιδιά μικρά και ο άντρας μου πιέζει να φιλάνε και να αγκαλιάζουν τη γιαγιά, ενώ τα παιδιά ξενίζουν. Αυτό το γεγονός με έχει κάνει έξαλλη. Έχω άδικο!;” 

Απάντηση από ψυχολόγο (18.7.2017)

 

“Αγαπητή Μαρία,

Ακούω πολύ καθαρά όλα όσα αναφέρεις.

Σημασία δεν έχει αν έχεις δίκιο ή άδικο αλλά να βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου για να μη νιώθεις έξαλλη πράγμα που σίγουρα επηρεάζει τη διάθεσή σου (και σαν ντόμινο την συμπεριφορά & συναισθήματα σου) και κατά σειρά των παιδιών, του συζύγου σου αλλά και της γιαγιάς!

Δεν έχεις άδικο να νιώθεις αγανακτισμένη όμως δε γνωρίζω τι έχεις κάνει η ίδια μέχρι τώρα για να μεταφέρεις τα συναισθήματα που νιώθετε (και των παιδιών) στον μπαμπά σας και στην πεθερά σου.

Η μόνη λύση στο καθημερινό σου πρόβλημα είναι η επικοινωνία. Με τον μπαμπά σας πρέπει να καθίσετε  οικογενειακώς και να του αναφέρετε πως αισθάνεστε. Ίσως το έχετε κάνει κι αυτός αγνοεί πως αισθάνεστε; Οι δυό σας πρέπει να βρείτε ένα κοινό έδαφος. Η γιαγιά πρέπει να κάνει κι αυτή τις αλλαγές της (π.χ. να ξαπλώνει στο κρεβάτι στο δωμάτιό της, να τηρεί τους βασικούς τρόπους και κανόνες υγιεινής). 

Είναι δύσκολη κατάσταση διότι δεν μπορεί ο σύζυγός σου να πετάξει την μητέρα του ούτε στον δρόμο ούτε σε γηροκομείο (αλλιώς θα το είχε κάνει ήδη). Και δεν μπορείς να του το επιβάλλεις γιατί είναι η μαμά του. Όμως μπορείς να του εξηγήσεις τις δικές σας ανάγκες και οι επιρροές τις πίεσής του διότι έχει μεγαλύτερη ευθύνη απέναντί σας. 

Έχεις μιλήσει στην γιαγιά για το τι συμβαίνει; Τι λέει η γιαγιά; 

Η λύση είναι η επικοινωνία.

Καλή δύναμη και προσπάθησε να είσαι ψύχραιμη -για τη δική σου ψυχική υγεία.”


Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.