facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Όνομα χρήστη(*)
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

Email(*)
Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Θέμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Μήνυμα(*)
Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

(*)
Λάθος εισαγωγή κωδικού

Όροι χρήσης:
Το email που υποβάλλει ο χρήστης στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» παραμένει εμπιστευτικό. Δε διατίθεται σε τρίτους και δεν κοινοποιείται. Ο χρήστης είναι ελεύθερος να δηλώσει το όνομα χρήστη που επιθυμεί, επιλέγοντας αν θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο, στο οποίο δύναται να απευθύνεται η απάντηση της ψυχολόγου. Με την υποβολή της ερώτησης, στέλνεται επιβεβαιωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email που δήλωσε ο χρήστης, ενημερώνοντάς τον ότι έχει υποβληθεί το ερώτημά του και ότι εντός επτά (7) ημερολογιακών ημερών θα δημοσιευθεί η ερώτηση με την απάντηση της ψυχολόγου, Χρυσάνθης Γεωργιάδου. Εφόσον δημοσιευθεί, το περιεχόμενο της ανάρτησης (όχι το email του χρήστη) είναι διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των επτά (7) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη.

Γιαγιά στο σπίτι

Ερώτηση από Μαρίνα (22.3.2017)

“Τα τελευταία 5 χρόνια μένει η μητέρα του άντρα μου σπίτι μας ετών 84. Με όλα τα καθημερινά προβλήματα που τα συμμερίζομαι. Όμως, ΚΑΘΕ βράδυ ο άντρας μου πιέζει τα παιδια, ετών 9 και 7 να φιλήσουν και να αγκαλιάσουν τη γιαγιά! Ενώ αυτά δεν θέλουν.”

Απάντηση από ψυχολόγο (22.3.2017)

“Αγαπητή Μαρίνα,

Από το σύντομο email σου έχω καταλάβει πολλά και σε νιώθω. Η κατάσταση σου είναι πολύ δύσκολη.

Υπάρχουν δύο σενάρια που περνάνε από τη σκέψη μου.

  1. Ότι ο σύζυγός σου προσπαθεί να επικυρώσει τα αισθήματά του προς τη μητέρα του μέσω των παιδιών σας.

  2. Η γιαγιά πλησιάζει το τέλος του κύκλου της ζωής και ο μπαμπάς σας θέλει να της δείξει όση εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη μέσω των παιδιών.

Εάν έχεις προσέξει αναφέρθηκα και τις δύο φορές στον μπαμπά σας γιατί αυτός είναι που πρέπει να την φιλάει, να την αγκαλιάζει και να περνάει όσο χρόνο μπορεί με τη μαμά του διότι έχει φοβίες για το τέλος της.

Αυτό που προτείνω να κάνεις είναι απαλά να του μιλήσεις και να του πεις ξεκάθαρα ότι η αγάπη έχει αξία μόνο όταν δίνεται με ελευθερία και όχι με το ζόρι. Ότι τα παιδιά σας θα αγανακτήσουν μαζί του και θα έχει άσχημο αντίκτυπο στη σχέση τους μαζί του. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν θα είχε την ίδια στάση εάν ήταν η δική σου μητέρα που ζούσε μαζί σας.

Όπως και να 'χει η μαμά του είναι δική του και εφ' όσον τη νοιάζεται εκείνος καλό θα είναι να αναγνωρίσει πως η αγάπη δεν επιβάλλεται αλλά προσφέρεται με τη θέληση και βούληση του ατόμου. Εάν είναι η γιαγιά λογική ίσως βοηθήσει να το συζητήσεις μαζί της και να του το πει η ίδια. Συζήτα το και με τα παιδάκια σου-πες τους πως καταλαβαίνεις τη δυσκολία που τους φέρνει ο μπαμπάς και ότι φέρεται έτσι γιατί φοβάται την πραγματικότητα -πως μια μέρα δεν θα έχει και εκείνος τη μαμά του.

Μαρίνα καλό κουράγιο και καλή δύναμη. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.”

Χρυσάνθη Γεωργιάδου
Γράφτηκε από: Χρυσάνθη ΓεωργιάδουWebsite: www.sophrosyna.org
Ψυχολόγος
Άλλες πληροφορίες
Δείτε το βιογραφικό εδώ
Email: [email protected]
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Με την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα babyzone.gr αποδέχεστε τη χρήση cookies. Τα cookies μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε καλύτερες και εξατομικευμένες λειτουργικότητες.