facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Γεωργιάδου Χρυσάνθη

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Ψυχολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Ψυχολόγο Γεωργιάδου Χρυσάνθη και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Βία συζύγου στην εγκυμοσύνη

Ερώτηση από Mani (26.04.2020)

Καλησπέρα σας!

Είμαι 6 μηνών έγκυος και με τον άντρα μου δεν τα πάμε καλά. Είναι αρκετά οξύθυμος, μου μιλάει άσχημα, με μειώνει μπροστά σε άλλους. Στην αρχή ήταν εντάξει, αλλά με τον καιρό ίσως παραγνωριστήκαμε δεν ξέρω. Έχει καταλήξει η βία να μην είναι μόνο λεκτική αλλά και σωματική. Σε ένα συμβάν πρόσφατα που ήμουν σε επαρχία μαζί του αναγκάστηκα να φύγω όπως όπως γιατί είχε θολώσει, με χτυπούσε και γενικά φοβόμουν για την ζωή του μωρού. Τα ρίχνει όλα σε μένα γιατί επικοινώνησε μαζί μου και μου ανέφερε πως εγώ τον πάω πίσω και γενικότερα ζω στον κόσμο μου. Έχουν συμβεί στο παρελθόν σκηνές βίας αλλά πιστεύω αυτή ήταν η χειρότερη από όλες. Δεν μπορώ να κάτσω με αυτόν τον άνθρωπο που μου επιτίθεται σε μια τόσο ευάλωτη στιγμή μου. Σκέφτομαι και το μωράκι, τι φταίει να γίνει μάρτυρας όλων αυτων, δεν θα με αφήσει ήσυχη αλλά κάτι πρέπει να κάνω, είτε για να καταλάβει την λάθος συμπεριφορά του είτε να απομακρυνθώ εγώ..

Απάντηση από ψυχολόγο (26.04.2020)

Αγαπητή Μάνι

Θεωρώ από τα λεγόμενα σας πως έχετε πάρει ήδη μία απόφαση για εσάς και το αγέννητο μωρό σας. Τα τηλέφωνα των φορέων που θα σας στηρίξουν και τους δύο είναι:

  • 15900 τηλ. γραμμή SOS- Βία Κατά των Γυναικών,
  • την Αστυνομία 100 ή το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα
  • Αγκαλιά-Σύλλογος για το Αγέννητο Παιδί τηλ 210-88- 28788 (θα σας στηρίξουν καθ΄ όλην την διάρκεια της εγκυμοσύνης -οικονομικά και ψυχολογικά).

Πρώτα πρέπει να προστατέψετε την ζωή σας και του μωρού. Εξαντλήστε όλες τις χρήσιμες επαφές σας για να σας στηρίξουν στην δύσκολη και επικίνδυνη αυτή περίοδο.

Οι φορείς θα σας στηρίξουν, εσείς προσπαθείστε, όσο είναι δυνατόν, να είστε ήρεμη για να χαρείτε το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης και να γεννήσετε με το καλό. Μην παραλείψετε τα μαιευτικά ραντεβού σας, διατηρείστε καλή διατροφή και ύπνο. Μετά τον τοκετό αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες προσαρμογής στην μητρότητα (π.χ. στρες, άγχος ή κατάθλιψη) επικοινωνείτε ξανά μαζί μας ή με την Αγκαλιά.

Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Τακτοποιήστε το θέμα της ασφάλειάς σας ώστε ν' αποφευχθεί το χειρότερο. Δεν είστε μόνη ούτε η μόνη.

Μάνι είστε πρότυπο για το παιδί σας. Και ηρωϊδα.

Κεφάλι ψηλά κοπέλα μου.