facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
Βάμβουκα Κατερίνα

Πατήστε εδώ για απόκρυψη της φόρμας υποβολής ερωτήματος

Παρακαλώ συμπληρώστε

Παρακαλώ εισάγετε το e-mail σας

Παρακαλώ εισάγετε το θέμα σας

Παρακαλώ εισάγετε το μήνυμά σας

Είστε Ρομπότ;

Το www.babyzone.gr ΔΕΝ διατηρεί το e-mail σας, και ο μόνος λόγος που ζητείται στη φόρμα είναι για να σταλεί αυτόματο απαντητικό e-mail ενημερωτικού χαρακτήρα, σχετικά με το ερώτημα που έχει τεθεί.

Όροι χρήσης:
Ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι η ερώτηση που υποβάλλει, μαζί με την απάντηση του ειδικού θα αναρτηθούν στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» και θα είναι διαθέσιμη στους υπόλοιπους χρήστες του διαδικτύου. Δεν θα λάβει προσωπικό μήνυμα με την απάντηση του ειδικού. Για το λόγο αυτό και για να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη των προσωπικών του δεδομένων προτρέπουμε να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά την υποβολή της ερώτησης. Μέσα στις επόμενες δέκα (10) περίπου ημέρες, θα αναρτηθεί η ερώτηση μαζί με την απάντηση του ειδικού.
Το www.babyzone.gr περιλαμβάνει περιεχόμενο ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Στην ενότητα «Ο Διαιτολόγος απαντάει» οι χρήστες της ιστοσελίδας, και όχι το www.babyzone.gr, παρέχουν το περιεχόμενο των ερωτήσεων. Οι απαντήσεις παρέχονται από την Κλινική Διαιτολόγο Βάμβουκα Κατερίνα και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες για ενημερωτικό σκοπό αποκλειστικά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την κατ’ ιδίαν εξέταση.
Τέλος, το www.babyzone.gr λειτουργεί ως μεσάζοντας της πληροφορίας μεταξύ του ειδικού και του χρήστη και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που η απάντηση από τον ειδικό δοθεί πέραν του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος των δέκα (10) ημερολογιακών ημερών ή δεν τυγχάνει της σύμφωνης γνώμης του χρήστη ή λόγοι ανωτέρας βίας καταστήσουν μη ικανή την αποστολή απάντησης.

Απώλεια βάρους

Ερώτηση απο Χριστιαννα (20.3.2014)

"Καλημέρα σας θα ήθελα την βοήθεια σας ,σχετικά με 2,5 κιλά που θέλω να χάσω! Έχω ένα νεογέννητο 2 μηνών το οποίο το θηλάζω αποκλειστικά ,ενώ προσέχω την διατροφή μου έχω κολλήσει εδω και 1 μήνα για να επανέλθω στα κιλά προ εγκυμοσύνης! Διάβασα για το πράσινο τσάι ότι βοηθάει στην καύση λίπους και απώλεια κιλών ,ισχύει ,επηρεάζει το μητρικό γάλα και ναι σε τι ποσότητα! Επίσης καθημερινώς περπατάω 30 λεπτά ! Μήπως είναι νωρίς για να αγχώνομαι; Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας! Τι μου προτείνεται εσείς;"

Απάντηση απο ειδικό (28.3.2014)

"Αρχικά η περίοδος του θηλασμού, πόσο μάλλον αν πρόκειται για αποκλειστικό θηλασμό είναι μία καλή περίοδος να σας βοηθήσει μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή να ρυθμίσετε το βάρος σας. Προσπαθήστε να περπατάτε σίγουρα 300 λεπτά την εβδομάδα (5 ώρες) και να έχετε ποικιλία τροφίμων όπως όσπρια, λαχανικά και κρέας για να σας καλύπτουν την ενέργεια που χρειάζεστε, οπότε με προσοχή στις ποσότητες και έχοντας μικρά και συχνά γεύματα να χάσετε και το βάρος που θέλετε! Δεν υπάρχουν θαυματουργά ροφήματα ή τρόφιμα, αρκεί να προσέχετε τις ποσότητες που καταναλώνεται και σαφώς το να έχετε επαρκή ενυδάτωση από νερό ή τσάι που πίνετε βοηθάει στο να μεταφέρονται πιο εύκολα οι άχρηστες και οι χρήσιμες ουσίες του μεταβολισμού σας! Δεν χρειάζεται ωστόσο να ανησυχείτε γιατί μέχρι το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό, λόγω των ορμονών, το σώμα σας αλλάζει, οπότε όταν θα επανέλθει και η έμμηνος ρύση κανονικά θα δείτε ότι θα είναι ακόμη πιο εύκολο να ρυθμίσετε το βάρος σας! Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επιστήμονα διαιτολόγο, έτσι ώστε με βάση τις συνήθειές σας να σας φτιάξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα με το οποίο θα μπορέσετε να φτάσετε το στόχο σας!"  


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.