facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Αλλεργία στις Γάτες

Ερώτηση από Αλίκη (12.10.2022)

Καλησπέρα.

Μπαίνω στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης μου καιμπορώ να πω πως έχω τρομερό άγχος και φόβο μήπως ο μικρός κληρονομήσει την αλλεργία στις γάτες από τον παππού του. Έχω έναν γάτο και τον έχω σαν οικογένεια μου, ξέρω την προκατάληψη που επικρατεί απέναντι στις γάτες και φοβάμαι πως όλοι, μέχρι και η παιδίατρος θα μας πει να τον απομακρύνουμε, κάτι που ειλικρινά δεν θα αντέξω. Ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε αν όντως είναι κληρονομικές τέτοιες αλλεργίες, πότε μπορούν να εμφανιστούν σε ένα βρέφος και αν υπάρχει κάποια εξέταση που μπορώ να του κάνω μόλις γεννηθεί για να αποκλείσουμε μία τέτοια πιθανότητα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση από ψυχολόγο (12.10.2022)

 

Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σας.

Δυστυχώς οι αλλεργίες δεν είναι στην αρμοδιότητα μου και θα σας παραπέμψω σε ειδικό αλλεργιολογο. Στο ΚΑΤ υπάρχει εξαιρετική γιατρός που διευθύνει την μονάδα και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Ως ψυχολόγος μπορώ να σας συμβουλέψω να δουλέψετε λίγο την εμμονή σας με τις γάτες και να επικεντρωθείτε περισσότερο στον ερχομό του νέου ανθρώπου, δηλαδή το μωρό σας.

Πέραν το ότι μπορεί το μωρό να μην έχει καμία αλλεργία,αν προκύψει η πιθανότητα να μην αρέσει τις γάτες, πως θα αντιδράσετε εσείς; Οπότε συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να ανταποκριθείτε στην πραγματικότητα.

Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη γεννά και να χαρείτε την ύπαρξη του μωρού σας με στοργή, σύνεση και συναισθηματική διαθεσιμότητα.

Χρυσάνθη.