facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
> > > > φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρικη
ο γιατρός απαντάει

φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρικη

Ερώτηση από Μαρίνα Τ. (12.9.2013)

"καλημερα θελω να θεσω ενα ερωτημα για ολες εμας τις γυναικες που γιναμε μανουλες με καισαρικη τομη κ οχι με φυσιολογικο τοκετο στο πρωτο μας παιδακι , υπαρχει περιπτωση να μπορεσουμε να κανουμε φυσιολογικο τοκετο στο δευτερο κ οχι παλι καισαρικη? ο γυναικολογος μου μ ειπε οτι υπαρχει κυνδυνος ρηξης της μητρας αλλα εχω μαθει οτι αν περασουν 4-5 χρονια απο την καισαρικη οτι οι τομες επουλονονται πληρως κ μπορω να εχω εναν "ακινδυνο" φυσιολογικο τοκετο στο δευτερο παιδι κ να μην χρειαστει να υποβληθω σε καισαρικη τομη, κατα ποσο αληθευει αυτο ? μπορω να γεννησω φυσιολογικα αν ολα ειναι ενταξει με το παιδι κ εχει παρει την καταλληλη θεση ?? θα μειωνε τους κυνδυνους ρηξης μια γεννα μεσα σε νερο ? υπαρχει περιπτωση να αναλαβει μια φυσιολογικη γεννα μετα απο καισαρικη ενας γιατρος εδω στην ελλαδα? ξερω ειναι πολλα τα ερωτηματα αλλα αλλα θα λυσετε τις αποριες πολλων γυναικων που εχουν κανει καισαρικη κ το μετανιωσαν ..... ευχαριστώ"

Απάντηση από γιατρό (12.9.2013)

"Αγαπητή Μαρίνα,

Ναι, γίνεται να γεννήσει μία γυναίκα με φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή. Ποσοστό ρήξης υπάρχει και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κυμαίνεται περίπου στο 1%. Επίσης, όσον αφορά στο ποσοστό επιτυχίας κολπικού τοκετού, εξαρτάται από το αίτιο της καισαρικής. Εμείς αναλαμβάνουμε τέτοια περιστατικά.

Στη διάθεσή σας"


Βάμβουκα

Γεωργιάδου

Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.