facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ

Ερώτηση από emanuelita (19.3.2013)

"Γεια Σας, Εγώ γέννησα με καισαρική τομή πριν 18 μήνες το πρώτο μου παιδί. Κατά την επέμβαση ο γυναικολόγος μου είπε ότι έχω ενδομητρίωση και εάν επιθυμώ δεύτερο παιδί να μην καθυστερήσω πολύ,δηλαδή 5 χρόνια. Είμαι 30 χρονών και θα ήθελα να ξέρω εάν όντως ισχύει αυτό. Από όσο έχω διαβάσει μειώνει την γονιμότητα κτλ. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι εγώ πάντα είχα πόνους στην περίοδο από μικρη, τώρα μετά την γέννα είμαι πολύ καλύτερα μου περνάει ο πόνος και με ένα Depon. Απλά κάποιες μέρες ίσως στις γόνιμες πονάω πολύ χαμηλά στην μήτρα και αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν συνδέονται οι πόνοι με το προβλημά μου και εάν χρειάζεται να κάνω κάποια εξέταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων."

 

Απάντηση από γιατρό (21.3.2013)

 

"Αγαπητή φίλη,

Ναι, οι πόνοι της ενδομητρίωσης είναι αρχικά μόνο κατά την περίοδο, και μετά μπορεί να γίνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, χαμηλά στην κοιλιά. Με την πάροδο του χρόνου η ενδομητρίωση χειροτερεύει συνήθως και πονάει κατά τη διάρκεια όλου του μήνα. Ο πόνος δε συμβαδίζει με τη σοβαρότητα της. Έτσι μεγάλου βαθμού ενδομητρίωση μπορεί να συνοδεύεται από λίγο πόνο. Σε ότι αφορά τη γονιμότητα, αφού γεννήσατε πριν από 18 μήνες δεν υπάρχει σοβαρό θέμα. Καλό θα ήταν λοιπόν να ξέρει κανείς τη σοβαρότητα της νόσου."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.