facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Εκτοπία τραχήλου μήτρας

Ερώτηση από Μαρία (13.3.2013)

"κ.Κουτούκε πριν 6 μήνες μου διεγνώστει: Eκτοπία του τραχήλου της μήτρας και λευκόρροια..θα ήθελα να ξέρω τα αίτια, τις απαραίτητες εξετάσεις που πρεπεί να κάνω και τη θεραπεία.. οι αποψείς είναι διφορούμενες, η τελευταία γυναικολόγος μου είπε να κάνω καυτηριασμό με laser (ρώτησα όμως κ έμαθα πως είναι μια τεχνική που έχει πλέον απαγορευθεί), ο δίκος μου γυναικολόγος μου είπε να κάνω μόνο έναν υπέρηχο. Σας παρακαλώ δώστε μου μια ακριβής απάντηση (δε θέλω να κάνω οποιαδήποτε επέμβαση που μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μου,εφόσον δεν έχω ακόμα παιδιά και θέλω πολύ να κάνω). Σας ευχαριστώ θερμά!"

 

Απάντηση από γιατρό (13.3.2013)

"Αγαπητή φίλη,

 

Όσο το τεστ Παπανικολάου είναι φυσιολογικό δε χρειάζεται θεραπεία. Παρά μόνο αν έχει γίνει κολποσκόπηση και δείχνει κάποια βλάβη. Το εκτροπιο είναι ορμονικώς εξαρτώμενο και εξαιρετικά συχνό. Μπορεί να κάνει αυξημένα υγρά στον κόλπο. Η λευκοπλακία είναι άλλο και η λευκόρροια άλλο πράγμα. Τι από τα 2 σας είπαν;"

 

Απάντηση από Μαρία (13.3.2013)

"Λευκόρροια μου είπε ο γυναικολόγος μου και μου συνέστησε να κάνω ενδοκολπικό υπέρηχο....τι μου συστήνετε? Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας κ.Κουτουκε"

 

Απάντηση από γιατρό (15.3.2013)

"Αγαπητή φίλη,

Σας προτείνω να κάνετε κολποσκόπηση και έτσι να διαπιστώσει κανείς την ακεραιότητα του τραχήλου της μήτρας."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.