facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Χρωμοσωμιακό έλεγχο του εμβρύου

Ερώτηση από Βούλα (17.10.2014)

"Καλησπέρα, είμαι 38 ετών και έγκυος στο πρώτο μου παιδί. Έκανα αυχενική διαφάνεια στις 12w και 1 μέρα, η αυχενική έδειξε 2,5mm ενώ για το ρινικό οστό ο γιατρός μάς είπε ότι δεν έχει σχηματιστεί . Ο γιατρός μάς σύστησε βιοψία χοριακής λάχνης ή την εξέταση αίματος που ανιχνεύει τις χρωμοσομιακές ανωμαλίες. Να σημειώσω ότι δεν έκανα pap-a γιατί ο γιατρός μάς είπε ότι είναι ανώφελο με τέτοια αυχενική. Ποιά η γνώμη σας; Θεωρείτε ότι η τιμή της αυχενικής είναι οριακή και πρέπει να διερευνηθεί; Ευχαριστώ"

Απάντηση από γιατρό (19.10.2014)

"Αγαπητή ΒΟΥΛΑ ο λόγος για τον οποίο σας παραπέμπει ο γιατρός σας για χρωμοσωμιακό έλεγχο του εμβρύου δεν είναι τόσο το μέγεθος της αυχενικής αλλά η απουσία ρινικού οστού. Όταν υπάρχει η συγκεκριμένη απουσία η πιθανότητα χρωμοσωμιακής ανωμαλίας είναι μεγάλη οπότε είναι και απαραίτητος ο έλεγχος.

Εύχομαι καλή επιτυχία"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.