facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Υπογονιμότητα λόγο πολυκιστικών ωοθηκών

Ερώτηση απο Ρένα (26.3.2014)

"Καλησπέρα γιατρέ. Είμαι 28 ετών και εδώ και 8,5 μήνες προσπαθούμε με τον άντρα μου για την απόκτηση ενός παιδιού. Έχω επισκεφτεί από παλιότερα τον γιατρό μου ο οποίος μου χε υποδείξει αντισυλληπτικά χάπια τα οποία έκανα λήψη για 1 χρόνο εφόσον μετέπειτα ήθελα να αποκτήσω παιδί και κάνοντας όλες τια απαραίτητες εξετάσεις πχ σπερμοδιάγραμμα, ορμονικές, σαλπιγγογραφία, από ότι μου χει πει ο γιατρός που επισκέπτομαι συνεχώς δεν γίνεται ωορρηξία γι αυτό και αρχίσαμε θεραπεία. Μέσω του υπέρηχου έβλεπε αρκετές κύστες. Ξεκινήσαμε εδώ και τρεις μήνες με θεραπεία κιτρικής κλομιφαίνης serpafar ένα το πρωί ένα το βράδυ από τη δεύτερη μέρα του κύκλου έως έκτη και τίποτα με συνεχείς υπερήχους τίποτα μονό ένα ωοθυλάκιο μεγάλωσε το οποίο έφτασε μέχρι 9 χιλιοστά. Χάσαμε επομένως αυτόν τον κύκλο και πήγαμε στον επόμενο με ενέσεις altermon. Ξεκινήσαμε με μια ένεση τη μέρα των 75 από τη δεύτερη μέρα. Με συνεχείς παρακολουθήσεις δεν έβλεπε καμιά διέγερση αλλά μου λέγε ότι μπορεί να αργεί ο οργανισμός κτλ.(15 Μαρτίου είχα πρώτη μέρα περιόδου). Τώρα τη Παρασκευή και το Σάββατο με έβαλε να κάνω μεγαλύτερη δοσολογία 2 ενέσεις και μια τη Κυριακή. Πήγα Δευτέρα να με εξετάσει και πάλι μου πε όλα μεγάλωσαν από λίγο (επομένως όχι αυτό που θέλουμε). Μου είπε ότι μάλλον κάνω μεγάλη αντίσταση στην ινσουλίνη και μου πε να πάω τώρα πάλι τη Δεύτερα να με δει μπας και.... αλλιώς θα δει στον επόμενο κύκλο με συνδυασμό χαπιών και ενέσεις και μάλλον θα μου δώσει από ότι κατάλαβα glucophase (το οποίο μου χε συστήσει να το παίρνω όταν μου δώσε τα αντισυλληπτικά και δε το άντεξα, και τώρα μου χορηγεί inofert). Τι πιστεύετε εσείς γιατρέ; Έχω απογοητευτεί.. Ευχαριστώ πολύ!!"

Απάντηση απο γιατρο (29.3.2014)

"Αγαπητή Ρένα, οι πολυκιστικές ωοθήκες πολύ συχνά δημιουργούν τέτοιου είδους προβλήματα. Θεωρώ πλέον σωστή την λήψη Glucophase αλλά πιστεύω ότι χρειάζεσαι αλλαγή στο είδος των  ενέσεων. Στις πολυκιστικές ωοθήκες δρα καλύτερα η καθαρή FSH παρά οι ενέσεις FSH-LH όπως είναι το Altermon. Επίσης η καθημερινή δόση θα πρέπει να αυξάνεται σε κάθε κύκλο μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη που θα προκαλέσει ανάπτυξη ωοθυλακίων. Χρειάζεται προσοχή διότι υπάρχει η πιθανότητα υπερδιέγερσης. Επίσης χρειάζεται αρκετή υπομονή και όχι άγχος.

Καλή επιτυχία."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.