facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Υπάρχουν πιθανότητες να μείνω έγκυος με μια σάλπιγγα;

Ερώτηση από An1990 (21.9.2015)

“Καλησπέρα γιατρέ. Πριν 1,5 χρόνο έμεινα έγκυος σε εξωμήτριο. Μετά από λαπαροσκόπηση έχασα την δεξιά μου σάλπιγγα. Η αριστερή μου σάλπιγγα όμως είναι εντάξει καθώς έκανα σαλπιγγογραφία και έδειξε διαβατή με ελαφριά πίεση. Προσπάθησα και σε 2 φυσικούς κύκλους με prengyl αλλά αποτυχημένα. Το σπερματοδιάγραμμα του άντρα μου είναι πολύ καλό. Και εγώ έχω κάνει εξετάσεις και είναι όλες καλές. Είμαι 25 χρόνων και ο άντρας μου 31. Έχουμε και ένα παιδάκι 10 ετών. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι πρέπει να προχωρήσω σε εξωσωματική. Θέλουμε πολύ ένα δεύτερο παιδάκι αλλά δεν έρχεται. Πιστεύετε ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να μείνω έγκυος με μια σάλπιγγα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.”

Απάντηση από ιατρό (11.10.2015)

“Αγαπητή An1990 πιστεύω ότι λόγω της νεαρής σας ηλικίας θα ήταν σωστό να περιμένετε λίγο ακόμα. Η ύπαρξη μιας σάλπιγγας μειώνει τις πιθανότητες κύησης ανά μήνα. Αν σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα δεν υπάρξει κύηση μπορείτε να προχωρήσετε σε διαδικασίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.”

Στη διάθεσή σας


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.