facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Υπάρχει δυνατότητα να συλλάβω φυσιολογικά; Είμαι 48 ετών

Ερώτηση από panagiota67 (22.9.2015)

“Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας. Είμαι 48 ετών (κλεισμένα) με 2 παιδία 18 και 13 ετών αντίστοιχα και με το σύντροφό μου 50 ετών θα θέλαμε να αποκτήσουμε ένα παιδάκι. Είμαι υγιής κ γυναικολογικά έχω ελεγχθεί πρόσφατα και ο κύκλος μου είναι κάποιες φορές μεγάλος (38-45 ημερών). Τους περισσότερους όμως μήνες είναι σταθερός 27-29 ημερών όπως ήταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχει δυνατότητα να συλλάβω φυσιολογικά και πόσες είναι οι πιθανότητες? Τους 2 τελευταίους μήνες έχουμε ελεύθερη επαφή και δεν σκοπεύουμε να καταφύγουμε σε βοήθεια υπογονιμότητας. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.”

Απάντηση από ιατρό (11.10.2015)

“Αγαπητή panagiota 67 οι πιθανότητες σύλληψης στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι περίπου με εξωσωματική, τρία τοις εκατό. Η αιτία είναι η αριθμητική και ποιοτική πτώση των ωαρίων. Συνήθως η λύση είναι η δωρεά ωαρίων.”

Στη διάθεσή σας


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.