facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πρόκληση ωορρηξίας χωρίς αποτέλεσμα. Τι κάνουμε μετά;

Ερώτηση από Μαρία (9.5.2015)

“Καλημέρα. Είμαι 21 ετών και προσπαθούμε με τον αρραβωνιαστικό μου για μωράκι εδώ και 9 μήνες. Έχω όμως πολυκυστικές ωοθήκες με αποτέλεσμα να έχω πολύ μεγάλους κύκλους ακόμα και 60 μέρες. Πήγαμε στον γιατρό και μας είπε να κάνω πρόκληση ωορρηξίας. Δεχτήκαμε, ο αρραβωνιαστικός μου έκανε σπερμοδιάγραμμα και βγήκε καλό. Η διαδικασία έχει ως εξής: 2 Χάπια femara την ημέρα από την 3η μέρα της περιόδου μου για 5 μέρες. Μετά από παρακολούθηση με υπερήχους κάνω μια διπλή ένεση Arvekap και αφού γίνει ωορρηξία μου έδωσε προγεστερόνη utrogestan 1 χαπάκι την ημέρα για 12 μέρες. Το κάναμε την πρώτη φορά αλλά αποτύχαμε.. Τώρα είμαστε στον 2ο κύκλο με πρόκληση, Εχθές τελείωσα τα femara. Όλα αυτά όμως τα κάναμε χωρίς να κάνουμε σαλπιγγογραφία. Και ρωτάω με αυτήν την θεραπεία κατά μέσο όρο πότε επιτυγχάνεται εγκυμοσύνη; Μήπως να ζητήσω από τον γιατρό μου να κάνω και μια σαλπιγγογραφία; Ή μήπως θα μου το έλεγε ο ίδιος αν το έκρινε απαραίτητο; Στεναχωρήθηκα πολύ αυτόν τον μήνα που δεν πετύχαμε. Πόσο να περιμένω (δεδομένου και την ηλικία μου) με αυτήν την θεραπεία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.“

Απάντηση από ιατρό (11.5.2015)

“Αγαπητή Μαρια είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα από μια πρόκληση ωορρηξίας. Η συγκεκριμένη διαδικασία χρειάζεται επιμονή, υπομονή και φυσικά χρόνο. Είστε και οι δυο πολύ νέοι έτσι ώστε να υπάρχει τέτοιο άγχος από τώρα. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα και ακολούθως αναπροσαρμόζεται η γενικότερη στρατηγική.

Στη διάθεσή σας”


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.