facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πρόβλημα γονιμοποίησης - Σπερματέγχυση

Ερώτηση από Δέσποινα (19.8.2014)

"Καλησπέρα. Είμαι 32 χρονών και ο σύντροφό μου 33. Προσπαθούμε 15 μήνες. Το πρόβλημά μας είναι χαμηλή κινητικότητα 55% κυρίως η ταχεία κίνηση που είναι 6 και ο γιατρός μου μού είπε ότι θα έπρεπε να είναι πάνω από 30 η ταχεία. Πιστεύετε ότι η σπερματέγχυση θα βοηθήσει. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα."

Απάντηση από γιατρό (28.9.2014)

"Αγαπητή κυρία Δέσποινα,

Από την στιγμή που υπάρχει τέτοιο διάστημα ελεύθερων επαφών χωρίς την επίτευξη κύησης, χρειάζεστε πρώτα από όλα κάποιες βασικές εξετάσεις όπως σπερμοδιάγραμμα-σπερμοκαλλιέργεια, σαλπιγγογραφία, και υπερηχογραφική παρακολούθηση για την ύπαρξη ή όχι ωορρηξίας. Αφού γίνουν αυτά ο γιατρός πρέπει να αποφασίσει για το ποια θα πρέπει να είναι η βοήθεια που σας χρειάζεται ώστε να επιτευχτεί εγκυμοσύνη. Οι πληροφορίες που μου στείλατε για το σπέρμα αν είναι έτσι, ίσως σημαίνουν επιλογή της σπερματέγχυσης σαν πρώτη μέθοδο για την λύση του προβλήματός σας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.