facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Προσπαθούμε 6 μήνες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αναρωτιέμαι αν φταίει η κρυοπηξία.

Ερώτηση από ΑΘΑΝΑΣΙΑ (7.3.2015)

"Είμαι 30 ετών και θέλω να κάνω ένα μωρό. Είμαστε στον 6ο μήνα των προσπαθειών και ακόμη τίποτα, περιμένω κάθε μήνα αλλά όταν αδιαθετώ απογοητεύομαι. Έκανα τεστ παπ και εξετάσεις αίματος, ήταν φυσιολογικά. Έκανα και τεστ ωορρηξίας και ακόμη τίποτα. Τι είναι αυτό που κάνουμε λάθος; Αφού έχουμε πολύ συχνή επαφή και κατά τη διάρκεια των γόνιμων ημερών κάνουμε ανελλιπώς. Αναρωτιέμαι αν φταίει η κρυοπηξία. Που έκανα πριν 3 χρόνια ενώ των τελευταίο καιρό έχω ένα πόνο πολύ χαμηλά δεξιά με πονάει λίγο και με αφήνει και μετά πάλι τα ίδια, παλαιότερα ο παθολόγος μου μού είχε πει πως είναι το έντερό μου. Τώρα αδιαθέτησα στις 6-3. Τι να προσέξω αυτόν το μήνα;"

Απάντηση από γιατρό (10.3.2015)

"Αγαπητή ΑΘΑΝΑΣΙΑ κατ’ αρχάς η κρυοπηξία είναι μια παλιά μέθοδος θεραπείας που τείνει να εγκαταλειφθεί πλέον. Για να μιλήσουμε για υπογονιμότητα θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα ενός έτους με τακτικές επαφές και να μην έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Ίσως θα ήταν κάλο να κάνετε εάν έχετε τόσο άγχος, τις τρεις βασικές εξετάσεις της υπογονιμότητας.

Στη διάθεσή σας"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.