facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Προσπαθούμε ενάμιση χρόνο για παιδί. Πολυκυστικές ωοθήκες και ακανόνιστο κύκλο

Ερώτηση από  'Ελενα (5.8.2014)

"Γιατρέ μου γεια σας.

Ο άντρας μου είναι 34 χρονών και εγώ 29 με πολυκυστικές ωοθήκες και ακανόνιστο κύκλο. Προσπαθούμε για μωράκι εδώ και ενάμιση χρόνο χωρίς αποτέλεσμα. Σας παραθέτω τις τιμές του σπερμοδιαγράμματος του άντρα μου: volume of semen 2 ml, total spermatozoa count 15000000 / ml ,Total motile spermatozoa count in the first hour(%) 75, Total motile spermatozoa count in the third hour(%)58,Type of movement sluggish, White (pus) Cells (/hpf) 3,Degree of spermatozoa adhesion:none και E. CULTURE: e-coli."

Απάντηση από γιατρό (28.9.2014)

"Αγαπητή Έλενα,

Μια γυναικά με πολυκυστικές ωοθήκες πρέπει πρώτα από όλα να διαγνωσθεί αν είναι ωορρηκτική και εάν δεν είναι να της χορηγηθούν ωορρηκτικά φάρμακα. Και στις δυο περιπτώσεις, της διάγνωσης δηλαδή και της θεραπείας, χρειάζεται υπερηχογραφική παρακολούθηση τόσον όσο αφορά την διάγνωση ή μη της ωορρηξίας, όσον και της πιθανής πρόκλησής της. Το σπέρμα του συζύγου έχει μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων που πιθανόν χρειαστεί θεραπεία με αντιοξειδωτικά. Έτσι όπως περιγραφείς την κατάσταση η καλύτερη αρχικά θεραπεία ίσως είναι η σπερματέγχυση. Αυτό φυσικά με κάθε επιφύλαξη λογά της μη ύπαρξης μιας πλήρους εικόνας.

Εύχομαι καλή επιτυχία"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.