facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Προσπαθούμε ένα χρόνο.

Ερώτηση από Βούλα (17.9.2013)

"Καλησπέρα σας, Είμαι 37 ετών,περίπου ένα χρόνο προσπαθώ να μήνω έγκυος.Έχω σταθερό κύκλο κάθε μήνα 26-28 ημερών.Πρίν από ένα μήνα έκανα ορμονικές εξετάσεισ οι οποίεσ ήταν καλές όπως επίσησ πολύ καλό ήταν και το σπερμοδιαγραμμα του συζύγου μου.Την Παρασκευή έκανα και υστεροσαλπιγγογραφία η οποία έδειξε ότι η αριστερή μου σάλπιγγα ήταν ανοιχτή ενώ η δεξιά λίγο κλειστεί και μου την άνοιξαν.2 συνεχόμενουσ μήνεσ που έκανα υπέρηχο και δεν ειχε σχηματιστεί ωοθυλάκιο.Ο γιατρός μου είπε να πάρω Clomiphene Citrate και χάποια οιστραδιόλης.Κάποιο άλλο πρόβλημα γυναικολογικό δεν υπάρχει.Ποιά η γνώμη σας?Ύπάρχει κάποια άλλη εξέταση που πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια για τη στηλη σας"

Απάντηση από γιατρό (17.9.2013)

"Αγαπητή Βούλα,

από τη στιγμή που το σπερμοδιάγραμμα και οι σάλπιγγες έστω και μετά από την επέμβαση, είναι φυσιολογικά, είναι σωστό σαν πρώτο βήμα η λήψη κλομιφενης και οιστρογόνων για πρόκληση ωορρηξίας. Η όλη διαδικασία θα πρέπει να παρακολουθείται υπερηχογραφικά και θα πρέπει να γίνει για μερικούς μήνες. Αν δεν επιτευχθεί κύηση ίσως χρειαστεί ακολούθως μια πιο επιθετική μέθοδος.

Εύχομαι καλή επιτυχία"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.