facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

πολυκυστικες ωοθηκες και σύλληψη

Ερώτηση από Ειρήνη (1.9.2013)

"Γιατρέ καλησπερα..ειμαι 27ετων κ από τα 16 μου εχει διαγνωσθεί συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκών όπου από 16 χρόνων μου χορηγήθηκαν για λίγους μήνες αντισυλληπτικα.επειτα είχα πρόβλημα στα 19 κ τον τελευταίο χρόνο μου συνεστησε ο γυναικολόγος μου χορηγηση αντισυλληπτικών.τελειωσε ο χρόνος τωρα ιουνιο κ απο 15ιουνιου έχω από επαφές για επίτευξη γονιμοποίησης.ο κύκλος όμως ειναι λιγο άστατος μετα τη παύση των χαπιών Δεν έχω παει ακομη στον γιατρό μου απλώς ήθελα να ρωτήσω επειδη μου χε πει ο γιατρός ότι θα συλλάβω πιο εύκολα αν πρεπει να το ψαξω περαιτέρω η να περιμένω..ευχαριστω"

Απάντηση από γιατρό (5.9.2013)

"Αγαπητή Ειρήνη, το πιο κλασικό σύμπτωμα των πολυκυστικών ωοθηκών είναι η ανωοθυλακιορηξια, η μη ύπαρξη ωορρηξίας δηλαδή, και επομένως η αστάθεια και οι καθυστερήσεις στον κύκλο. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι μια υπερηχογραφική παρακολούθηση ωορρηξίας έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν αυτό σου συμβαίνει, και αν ναι, να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Από εκεί και πέρα αν κάνεις ωορρηξία και μάλιστα κάθε μήνα, και δεν μείνεις έγκυος τότε θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παράμετροι.

Εύχομαι καλή επιτυχία."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.