facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πολυκυστικές ωοθήκες, παραπανίσια κιλά και δυσκολία επίτευξη κύησης

Ερώτηση από αρεναα (27.4.2015)

“Καλησπέρα γιατρέ. Έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Από τον Ιούνιο 2013 προσπαθώ για εγκυμοσύνη και τίποτα. Έχω κάνει σαλπιγγογραφία και είναι τέλεια καθώς και του συζύγου το σπερμοδιάγραμμα είναι πολύ καλό. Ήμουν 108 κιλά (ευτυχώς δε μου φαίνονταν) ξεκινήσαμε με τον γιατρό πρόκληση ωορρηξίας με κλομιφαίνη αλλά δεν μπορούσε να επιτευχθεί. Έπειτα ούτε με altermon. Να μη σας πολυλογώ πήγα και σε άλλο γιατρό και μου είπε δίαιτα και λήψη glucophage ένα πρωί ένα το βραδύ ενώ να τονίσω όταν προσπαθήσαμε για πρόκληση ωορρηξίας έπινα μόνο μισό χάπι glucophage 850mg. Τώρα έπειτα από την τελευταία φορά που πήγα στο γιατρό, έχω φτάσει στα 94 κιλά και πίνω όπως μου έχει πει ο γιατρός, ένα το πρωί ένα το βράδυ το χάπι για την ινσουλίνη και τίποτε ακόμη. Επίτηδες δεν πάω ξανά στον γιατρό γιατί είμαι ακόμη σε δίαιτα μπας και επιτευχτεί από μόνη της η εγκυμοσύνη. Εσείς τι πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο; Να συνεχίζω τη δίαιτα ή να πάω ξανά στον γιατρό; Βάσει των περιστατικών που αντιμετωπίζετε έχει επιτευχτεί από μόνη της εγκυμοσύνη σε ανάλογες περιπτώσεις; Ευχαριστώ“

Απάντηση από ιατρό (11.5.2015)

“Αγαπητή αρεναα οι πολυκυστικές ωοθήκες δημιουργούν τα προβλήματα που περιγράφεις. Πρέπει να συνεχιστεί η απώλεια βάρους που ουσιαστικά βοηθά την ωοθήκη. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα σε εύλογο χρονικό διάστημα ίσως χρειαστεί η λύση της εξωσωματικής.

Στη διάθεσή σας”


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.