facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 5050

Πολυκυστικές ωοθήκες και χάπια yasmin

Ερώτηση απο arena (28.11.2013)

"Καλησπέρα γιατρέ. Είμαι 27 ετών. Έχω πολυκυστκές ωοθήκες από την ηλικία των 16. Το τελευταίο χρόνο μου χορήγησε ο γυναικολόγος μου τα yasmin όπου τα σταμάτησα Ιούνιο. Από τότε έχω ελεύθερες επαφές για επίτευξη εγκυμοσύνης. Στις 26.11.13 πήγα στον γιατρό να κάνω το τεστ Π.Α.Π. και περιμένω τα αποτελέσματα. Ο υπέρηχος έδειξε τα εξής: μήτρα σε πρόσθια κάμψη φυσιολογικών διαστάσεων, πάχος ενδομήτριου 5,5 mm, χωρίς παρουσία κυρίαρχου ωοθυλάκιου, χωρίς υγρό στο ...(δε ξεκαθαρίζω τι γράφει ),μου είπε να κάνει ο άντρας μου σπερμοδιάγραμμα για να αποκλείσουμε τυχόν πρόβλημα από τη μεριά του και μου πε να κάνω και μονολογικές οι οποίες έδειξαν  tsh 2,00 μiu/ml ,Ft3 3,3 pg/ml, ft4 1,10 ng/dl,  οιστραδιόλη e2 58,9 pg/ml,  προγεστερόνη prg 1,0 ng/ml. Θα ήθελα να ρωτήσω τι θα προτείνατε να ακολουθήσω. Ο γιατρός μου,  μου πε να τον πάρω να του πω τις ορμονολογικές και θα μου πει στη συνέχεια. Αν και μου πρότεινε να κλείσω ραντεβού να πάω για υστεροσαλπιγγογραφία αλλά έχω ακούσει ότι πονάει.. τι θα προτείνατε;"

Απάντηση απο γιατρό (1.12.2013)

"Αγαπητή arena, το πιο πιθανό πρόβλημα από την στιγμή που υπάρχουν πολυκυστικές ωοθήκες είναι η ανωορρηξία, η μη ύπαρξη δηλαδή ωορρηξίας. Θα πρέπει λοιπόν να κάνετε μια υπερηχογραφική παρακολούθηση ωορρηξίας έτσι ώστε αν δεν υπάρχει να πάρετε την κατάλληλη θεραπεία. Εντωμεταξύ θα έχουν βγει και τα αποτελέσματα των υπολοίπων εξετάσεων και θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει, και για το αν συμβαίνει πραγματικά κάτι.

Στην διάθεση σας."


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.