facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Πιθανή εγκυμοσύνη. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Ερώτηση από Μαργαρίτα (15.10.2014)

"Γεια σας, ονομάζομαι Μαργαρίτα και πάσχω από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Πολλές φορές έχει τύχει να λάβω το primolut nor για να μου έρθει η περίοδος. Θα ήθελα τη βοήθειά σας με μια απορία μου σχετικά με την πιθανότητα εγκυμοσύνης (ανεπιθύμητης στην παρούσα φάση). Η τελευταία μου περίοδος έληξε στις 22/09/2014. Ωστόσο δυο μέρες μετά την επαφή με τον σύντροφό μου υπάρχει η πιθανότητα να εκσπερμάτωσε ελάχιστα μέσα μου. Βέβαια ο ίδιος δε δείχνει ανήσυχος , αλλά εγώ λόγω των διαταραχών του κύκλου μου φοβάμαι μήπως έχω μείνει έγκυος. Πόσες είναι οι πιθανότητες να έχω μείνει έγκυος εφόσον η πράξη αύτη έχει γίνει δυο μέρες μετά το τέλος της περιόδου μου; Πρέπει να ανησυχώ; Αν κάνω λήψη του primolut στην παρούσα φάση είναι σωστό; Ευχαριστώ."

Απάντηση από γιατρό (18.10.2014)

"Αγαπητή Μαργαρίτα οι πιθανότητες για να υπάρξει κύηση δυο μέρες μετά το τέλος της περιόδου είναι πολύ μικρές και συμβαίνουν κυρίως στους μικρούς κύκλους εκεί δηλαδή που η ωορρηξία γίνεται αρκετά νωρίτερα. Στις πολυκυστικές ωοθήκες συνήθως δεν υπάρχει ωορρηξία και όταν υπάρχει συμβαίνει αργά. Πιστεύω λοιπόν ότι οι πιθανότητες είναι αρκετά μικρές. Όσον αφορά το primolut είναι αρκετά νωρίς. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς την πιθανότητα λήψης αντισυλληπτικών.

Στη διάθεσή σου"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.