facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Ουρολοίμωξη και εγκυμοσύνη. Την επηρεάζει;

Ερώτηση από johanna (12.1.2015)

"Καλησπέρα. Είμαι 17 εβδομάδων έγκυος και από την αρχή της εγκυμοσύνης μου διαγνώστηκε ότι έχω ουρολοίμωξη και συγκεκριμένα την Ε. coli. Έχω πάρει ήδη 3 αντιβιώσεις και τώρα ξεκίνησα την τέταρτη γιατί το μικρόβιο επιμένει. Πόσο επικίνδυνο είναι για το μωρό αυτό και αν συνεχιστεί η ουρολοίμωξη μέχρι τον ένατο μήνα θα γεννήσω με καισαρική ή φυσιολογικά; Σημειωτέον ότι βρίσκομαι στη Γερμανία και όχι Ελλάδα."

Απάντηση από γιατρό (13.1.2015)

"Αγαπητή johanna δεν υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο από την παρουσία ουρολοίμωξης υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αποτελεσματική θεραπεία. Από ότι μου γράφετε, αυτό δεν έχει επιτευχθεί. Η σωστή αντιμετώπιση είναι η καλλιέργεια ούρων και η ύπαρξη αντιβιογράμματος καθώς και η καλλιέργεια κολπικού υγρού μήπως και υπάρχει το μικρόβιο στον κόλπο και δημιουργεί τις συνεχείς επαναμολύνσεις. Αν δεν υπάρξει λύση χρειάζεται ουρολόγος και έλεγχος του ουροποιητικού.

Καλή επιτυχία"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.