facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Μύκητες - Τριχομονάδες στην 6η εβδομάδα κύησης

Ερώτηση από Γιώτα (10.7.2014)

"Γιατρέ καλησπέρα, είμαι στην 6η εβδομάδα κύησης. Έπειτα από τραχηλικό επίχρισμα για τυχόν μικρόβια εντοπίστηκαν σπόροι μυκήτων και μου δόθηκαν 6 κολπικά δισκία canesten. Επίσης από τεστ παπ που έγινε την ίδια μέρα εντοπίστηκαν τριχομονάδες οπότε θα χρειαστεί έπειτα να πάρω μια κολπική κρέμα σαν αυτή που έπαιρνα όπως μου είπε ο γιατρός για την τραχηλίτιδα πριν μείνω έγκυος. Τα ερωτήματά μου είναι : κατά πόσο είναι ασφαλής όλη αυτή η θεραπεία πριν ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο; Θα ήταν παρακινδυνευμένο να περιμένω να μπω στο δεύτερο τρίμηνο; Θα μπορούσα να μη χρησιμοποιήσω χημικά και να το αντιμετωπίσω ώσπου να μπω στο δεύτερο τρίμηνο με φυσικό τρόπο π.χ πλύσεις με χαμομήλι, γιαούρτι κλπ. Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας!"

Απάντηση από γιατρό (29.7.2014)

"Αγαπητή Γιώτα η πρακτική όσον αφορά την λήψη φαρμάκων κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου είναι η αναμονή και η έναρξη τους να γίνεται μετά την συμπλήρωσή του. Αν στην περίπτωση σου δεν υπάρχει συμπτωματολογία θα μπορούσες να περιμένεις. Αν αντίθετα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις την θεραπεία δεν θα σου συμβεί τίποτα ούτε σε σένα ούτε στο έμβρυο.

Στην διάθεσή σου"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.