facebook babyzonegr youtube channel twitter βρείτε μας στο pinterest! linkedin

Μπορεί το αλκοόλ να εμποδίσει μια σύλληψη;

Ερώτηση από Νίκη (6.10.2014)

"Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο μπορεί το αλκοόλ να εμποδίσει μια σύλληψη ή αν επηρεάζει την ποιότητα των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων...πχ αν, ενώ κάποιο ζευγάρι κάνει προσπάθειες για ένα διάστημα και τυχαίνει εκείνο το διάστημα να πίνει 1-2 ποτά, μπορεί αυτό να αποτελέσει αρνητικό παράγοντα ή να δημιουργήσει προβλήματα;"

Απάντηση από γιατρό (8.10.2014)

"Αγαπητή Νίκη,

Η χρήση αλκοόλ δεν έχει ενοχοποιηθεί για επηρεασμό της ποιότητας των ωαρίων. Υπάρχουν απόψεις που το ενοχοποιούν για την διαδικασία σπερματογένεσης. Όσον αφορά το τελευταίο, θα μπορούσε να γίνει στον σύζυγο ένα σπερμοδιάγραμμα που θα αποκαλύψει την γενικότερη κατάσταση του σπέρματος. Στην διαδικασία της αναπαραγωγής πάντως καλό θα είναι να υπάρχει η όσο πιο καλή διατροφή και η όσο το δυνατόν αποφυγή κατάχρηση επιβλαβών ουσιών.

Στην διάθεσή σου"


Βρήκες τα θέματά μας ενδιαφέροντα;

Συμπλήρωσε το email σου για να λαμβάνεις τα πιο δημοφιλή μας θέματα!

Το www.babyzone.gr συνεργάζεται με το SendinBlue για την διατήρηση των e-mail σας και την αποστολή Newsletter. Το SendinBlue εδρεύει στο Παρίσι και ακολουθεί τον Ευρωπαϊκό Νόμο σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.